Skip to main content

Λεκάκης: Καμία κομματική γραμμή στη «Θεσσαλονίκη Πρώτη»

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως ο συνδυασμός του καταθέτει μια καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση, έξω από κόμματα και χρίσματα.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης. Σε αυτήν, αναφερόμενος στη «Θεσσαλονίκη Πρώτη», τόνισε πως «δεν είμαστε νέοι στη Θεσσαλονίκη, είμαστε νέοι στην ηλικία αλλά παλιοί στην αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Λεκάκης επισήμανε πως ο συνδυασμός του καταθέτει μια καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση, έξω από κόμματα και χρίσματα, και σχολίασε πως ο νέος νόμος του «Κλεισθένη» επανέφερε τα κόμματα στην αυτοδιοίκηση.

Ερωτηθείς σχετικά ξεκαθάρισε πως «ιδεολογικά κινούμαστε για την πόλη μας» και πως στη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές αλλά στελέχη από όλους τους χώρους, πλην των άκρων.

Ο κ. Λεκάκης ερωτηθείς για την «Πρωτοβουλία» σημείωσε πως ήταν ένα πρωτοπόρο και δύσκολο εγχείρημα και πως δούλεψε και παρήγαγε έργο. Τόνισε όμως πως η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» είναι ουσιαστικά η ομάδα που παρέμεινε και διοίκησε τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά, όπως είπε, πρόκειται για μια νέα προσπάθεια εν όψει των εκλογών.