Skip to main content

Λεκάκης: Είμαστε η πιο έτοιμη ομάδα για να διοικήσει τον Δήμο

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον δήμο έρμαιο σε ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν είτε να συνεννοηθούν, είτε να συνεργαστούν, τόνισε ο κ. Λεκάκης.

Στις πιέσεις που δέχθηκε η παράταξή του ώστε να μην κατέβει στις εκλογές αναφέρθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» Πέτρος Λεκάκης.

«Υπήρξαν πιέσεις από τα κόμματα προκειμένου ο συνδυασμός να μην κατέβει στις εκλογές. Εμείς σε αυτές τις πιέσεις αντισταθήκαμε και προχωράμε πιο δυνατοί από ποτέ», είπε ο κ. Λεκάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM.  

Αναφερόμενος στα στελέχη της παράταξής του αλλά και σε αυτούς που αποχώρησαν ο κ. Λεκάκης τόνισε ότι: «Δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε σε βασικά και αναπληρωματικά στελέχη. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία μέσα στο ψηφοδέλτιο μας. Είναι άνθρωποι μέσα από την κοινωνία και που ενδιαφέρονται μόνο για το καλό της πόλης. Πρώτη φορά συμβαίνει να έχουμε τέτοια ποδοσφαιροποίηση της εκλογικής διαδικασίας και 24 ώρες πριν την κατάθεση στο Πρωτοδικείο να έχουμε μεταγραφές. Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε αναποφάσιστους ψηφοφόρους, σε αυτές τις εκλογές είδαμε αναποφάσιστους υποψηφίους. Από εκεί και πέρα ο κόσμος κρίνει, ο κόσμος αποφασίζει».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «περήφανος για την ομάδα την οποία έχουμε χτίσει, είμαι περήφανος για τους ανθρώπους με τους οποίους πορεύομαι μαζί και είμαι ακόμη πιο περήφανος για τους ανθρώπους που ήρθαν την τελευταία στιγμή, είναι άνθρωποι που πραγματικά αντέχουν μια δύσκολη αλλά πολύ γοητευτική διαδρομή».
 
Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες ο επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Πρώτη» τόνισε ότι: «Ο στόχος μας στην κάλπη είναι στις 26 Μαΐου να είμαστε η δύναμη η οποία θα εγγυηθεί ότι ο Δήμος θα διοικηθεί όπως πρέπει να διοικηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Συνεργασίες μετεκλογικά πρέπει να υπάρξουν για το καλό του Δήμου. Θα πρέπει όλες οι δυνάμεις οι οποίες μπορούν να συνεργαστούν προκειμένου ο Δήμος να μη μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς Διοίκηση. Θα πρέπει όλοι οι εκλεγμένες παρατάξεις να βάλουν νερό στο κρασί τους προκειμένου ο δήμος να διοικηθεί».

«Τον Δήμο τον πονάμε, δουλεύουμε πολλά χρόνια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και δεν μπορούμε να τον αφήσουμε έρμαιο σε ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν είτε να συνεννοηθούν, είτε να συνεργαστούν, είτε να διοικήσουν», είπε και συμπλήρωσε: «Είμαστε η πιο έτοιμη ομάδα για να διοικήσει τον Δήμο ακόμη και μετά τις αποχωρήσεις».

Ο κ. Λεκάκης απηύθυνε κάλεσμα για την αυριανή ανοικτή προεκλογική του συγκέντρωση που θα γίνει στις 19:30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. «Καλώ τον κόσμο αύριο να είναι στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας για να ακούσει την αυτοδιοικητική φωνή, να ακούσει τη δική μας πρόταση. Βγαίνουμε ανοικτά να μιλήσουμε στον κόσμο. Είμαστε το πιο δυνατό ψηφοδέλτιο της πόλης, είμαστε η πιο δυνατή ομάδα της πόλης και περιμένουμε τον κόσμο αύριο να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας», κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.