Skip to main content

Λεκάκης: Μάλλον κάποιοι ενοχλήθηκαν με την υποψηφιότητά μου

Τη δική μου υποψηφιότητα δεν την ανακοίνωσε κόμμα ή πολιτικός αρχηγός, άλλων τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος

Συνέχεια στην άτυπη διαδικυτακή κόντρα με την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία τον φωτογράφισε χωρίς όμως να κατονομάσει απαντώντας στις αιχμές περί κομματοκρατίας (δείτε εδώ), δίνει ο Πέτρος Λεκάκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Πρώτη» τονίζει πως τη δική του υποψηφιότητα «δεν την ανακοίνωσε κόμμα ή πολιτικός αρχηγός», συμπληρώνοντας πως η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο «με μια ομάδα αυτοδιοικητικών προσώπων, όχι μέσα από κομματικά γραφεία».

Επισημαίνει πως δεν κατηγορεί κάποιον για τα κομματικά χρίσματα ωστόσο προτρέπει «να μην την κρύβουν από τους πολίτες και να θέλουν να εμφανίζονται ως αυτοδιοικητικοί και υπερκομματικοί».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πέτρου Λεκάκη:

Περί ανεξάρτητων και κομματικών υποψηφιοτήτων

Με έκπληξη διαβάζω διάφορες αναρτήσεις περί κομματικών και ανεξάρτητων υποψηφίων και ερμηνείες που δίνονται σε αυτές από συνυποψηφίους μου για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Τη δική μου υποψηφιότητα δεν την ανακοίνωσε κόμμα ή πολιτικός αρχηγός. Άλλων τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν. Αυτών που βάζουν το κόμμα πάνω από την πόλη, που θέλουν το βράδυ των εκλογών να χρωματίσουν κομματικά τον χάρτη των αποτελεσμάτων.

Ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου μόνος μου με μια ομάδα αυτοδιοικητικών προσώπων, όχι μέσα από κομματικά γραφεία. Και πλαισιώνεται από ανθρώπους που θέλουν τη Θεσσαλονίκη Πρώτη. Δεν ζήτησα το χρίσμα κανενός κόμματος, γιατί δεν το θέλω. Αν το ήθελα, πιστέψτε με, θα το είχα. Δεν χωρούν όμως στην αυτοδιοίκηση στην οποία πιστεύω. Όσοι δε, έχουν τα κομματικά χρίσματα, δεν τους κατηγορώ για αυτό. Είναι επιλογή τους να είναι υποψήφιοι του ενός ή του άλλου κόμματος. Αλλά να μην την κρύβουν από τους πολίτες και να θέλουν να εμφανίζονται ως αυτοδιοικητικοί και υπερκομματικοί. Όλοι μας καταλαβαίνουμε...

Και κάτι τελευταίο για να επιστρέψω στην αρχική μου έκπληξη. Μάλλον κάποιοι ενοχλήθηκαν με την υποψηφιότητά μου.

Ίσως κομματικά (ή άλλα;) συμφέροντα...