Skip to main content

Λεκάκης: Μεταφέρθηκε η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως στόχος του συνδυασμού του είναι να γίνει ισχυρός πυλώνας διοίκησης και εγγύησης της ενότητας της πόλης.

«Στόχος του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Πρώτη” στις εκλογές είναι να είμαστε ο ισχυρός πυλώνας διοίκησης και εγγύησης της ενότητας της πόλης», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης σε σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Ο κ. Λεκάκης επισήμανε πως την προεκλογική περίοδο δεν έγινε συζήτηση για τα θέματα της πόλης αλλά κομματική αντιπαράθεση. «Έγινε μεταφορά της κόντρας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε επίσης η κόντρα αν είναι πιο ΝΔ ο Ταχιάος ή ο Ορφανός. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου απηύθυνα πρόσκληση στους κομματικούς υποψηφίους για debate αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Είτε γιατί δεν ξέρουν τα θέματα της Θεσσαλονίκης, είτε γιατί δεν τους αφήνουν τα κόμματά τους», τόνισε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε πως ο συνδυασμός του «Θεσσαλονίκη Πρώτη» είναι ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός. «Τα προβλήματα του Δήμου δεν λύνονται καλύτερα αν είσαι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Πολλοί δηλώνουν αλλά λίγοι είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι και έχουμε αυτοδιοικητικές προτάσεις», σημείωσε.

Ο κ. Λεκάκης τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες πριν την επίσημη κατάθεση των συνδυασμών παίχτηκε ένα πρωτοφανές παιχνίδι σε βάρος του συνδυασμού και του ίδιου. «Υπήρξαν αφόρητες πιέσεις από κόμματα ώστε να μην κατέβουμε στις εκλογές. Κάποιους ενοχλήσαμε. Και κάποιοι αποφάσισαν την τελευταία ημέρα πριν το Πρωτοδικείο να αλλάξουν στρατόπεδο και συνδυασμό. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στην χώρα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι όμως κρίνονται», επισήμανε.