Skip to main content

Λεκάκης: Να κλείσουμε την κουβέντα περί παραίτησής μου

Ο κ. Λεκάκης στη συνέντευξή του επανέλαβε πως η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» δεν ζήτησε στήριξη από κανένα κόμμα, μιλώντας για αυτοδιοικητική υποψηφιότητα.

Απαντήσεις σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από την συνυποψήφια του και πρώην υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, έδωσε ο Πέτρος Λεκάκης αναφορικά με το εάν πρέπει να παραιτηθεί ή όχι λόγω της υποψηφιότητάς του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Alpha 96,5 ο κ. Λεκάκης τόνισε ότι: Η υποψηφιότητά μου κάποιους τους ενοχλεί διότι ανακατεύει την τράπουλα, χαλάει τη «σούπα» τους. Δεν ξέρω αν έχετε δει κάποιον εν ενεργεία δήμαρχο που κατεβαίνει για μια νέα θητεία ή αντιδήμαρχο που ανέλαβε την πρωτοβουλία να είναι υποψήφιος δήμαρχος να παραιτείται. Άρα να κλείσουμε εδώ την κουβέντα για την «παραίτησή» μου. Η δική μου υποψηφιότητα είναι ξεκάθαρη και είναι αυτοδιοικητική.

Ο κ. Λεκάκης στη συνέντευξή του επανέλαβε πως η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» δεν ζήτησε στήριξη από κανένα κόμμα και δεν θέλει το βράδυ των εκλογών να είναι ένα χρώμα στον χάρτη των αποτελεσμάτων.

Τόνισε πως τα στελέχη της παράταξής του έχουν την εμπειρία στη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση αλλά η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» είναι μια νέα προσπάθεια ενώ επισήμανε πως τα θέματα της καθημερινότητας θα είναι η προτεραιότητά του.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν κάποιες αστοχίες ενδεχομένως στα προηγούμενα χρόνια της διοίκησης και πάνω σε αυτά θα σκύψουμε, πάνω σε αυτά θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε, ούτως ώστε πραγματικά να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρώτη, όπως της αξίζει» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος διεμήνυσε πως «εμείς είμαστε μια νέα παράταξή. Εμείς δε λέμε ούτε ότι είμαστε η συνεχιστές της Πρωτοβουλίας ούτε πάμε να καπηλευτούμε, ούτε έχουμε ανάγκη να καπηλευτούμε μια ιστορία και ένα μοντέλο που ήταν εντελώς επιτυχημένο». Επίσης ανέφερε πως η διοίκηση Μπουτάρη ανέλαβε το δήμο με σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα και «μέσα σε αυτά τα χρόνια τα οικονομικά του δήμου μπήκαν σε μία τάξη».

Σχετικά με πιθανές συνεργασίες, ο κ. Λεκάκης τόνισε πως «εμείς ως παράταξη έχουμε στο DNA μας τις συνεργασίες» και συνέχισε λέγοντας ότι λόγω του Κλεισθένη «πλην της Χρυσής Αυγής, με οποιονδήποτε άλλο θα κοιτάξουμε να διοικήσουμε το δήμο. Την πρώτη Σεπτέμβρη ο δήμος πρέπει να διοικηθεί».

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και αλληλεγγύης δήμου Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «Ήταν μια τεράστια κρίση που ίσως το 2015 να μας είχε βρει ανέτοιμους. Όχι μόνο εμάς αλλά όλη τη χώρα». Ωστόσο, βάσει του προγράμματος που ακολουθήθηκε «λειτουργεί το πρόγραμμα React το οποίο είναι εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο  από την Ύπατη Αρμοστεία και φιλοξενεί 800 πρόσφυγες σε διαμερίσματα» αλλά και το φιλοξενείο στην Τούμπα, οπού οι πρόσφυγες έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην κοινωνία.

Τόνισε βέβαια πως «όταν το 2019 έχουμε πρόσφυγες που κατασκηνώνουν στην πλατεία Αριστοτέλους ή στο σταθμό ή σε διάφορα άλλα σημεία, είναι εικόνες που δεν τιμούν κανένα».

Σχετικά με την καθαριότητα διαμήνυσε ότι «στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν μπει ιδιώτες εδώ και χρόνια» καθώς «ιδιώτης φτιάχνει τα αυτοκίνητα, ιδιώτης φέρνει τα ανταλλακτικά, ιδιώτης τα συντηρεί». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «το ότι είναι ελάχιστο το προσωπικό δε φταίει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Φταίνε τα μνημόνια, τα οποία απαγορεύουν τις προσλήψεις σε οποιοδήποτε κομμάτι του δημόσιου τομέα».

Ερωτηθείς για το κυκλοφοριακό και τη δημοτική αστυνομία, τόνισε πως «το κυκλοφοριακό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δε λύνεται μόνο με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Ωστόσο όπως συμπλήρωσε ο ίδιος «μπορούν να έρθουν πολλές βελτιώσεις στο σύστημα και θα γίνουν βελτιώσεις στο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης». Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «το κυκλοφοριακό δεν είναι ένα θέμα μόνο του δήμου. Η δημοτική αστυνομία δίνει έναν τεράστιο αγώνα. Το προσωπικό, το οποίο ήρθε μετά το κλείσιμο της δημοτικής αστυνομίας είναι το μισό από τις οργανικές θέσεις τις οποίες πρέπει να έχει ο δήμος».

Τέλος, πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύγκριση για το πώς ήταν η πόλη την περίοδο που δεν υπήρχε δημοτική αστυνομία και τώρα.