Skip to main content

Λεκάκης: Πίσω από τις αποχωρήσεις συνδυασμοί και κόμματα

Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Λεκάκης, σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις, κάνει λόγο για πιέσεις από κόμματα, συστήματα και μηχανισμούς.

Αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» Πέτρος Λεκάκης, παρά τις νέες αποχωρήσεις από την ομάδα του.

Μετά τον Γιώργο Δημαρέλο, που προσχώρησε στην παράταξη του Σπύρου Βούγια, αποχώρησε από τον συνδυασμό Λεκάκη και η Έλλη Χρυσίδου, ενώ προβληματισμένοι εμφανίζονται για τη συμμετοχή τους οι Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Θανάσης Παπαναστασίου.

Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Λεκάκης κάνει λόγο για πιέσεις από κόμματα, συστήματα και μηχανισμούς.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» και αποφασίσαμε να μείνουμε μακριά από παλιές λογικές και κομματικά χρίσματα, ως μια καθαρά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, γνωρίζαμε πως στην πορεία της προσπάθειάς μας θα δεχθούμε πολλές πιέσεις από κόμματα, συστήματα και μηχανισμούς. Και πολλές... προσφορές.

»Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε. Πίσω από τις αποχωρήσεις βρίσκονται συνδυασμοί και κόμματα που απεργάζονται όλα τα μέσα για να μας αποδυναμώσουν. Προφανώς μας φοβούνται και ανησυχούν για τη δυναμική που αναπτύσσουμε στην κοινωνία, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ξεκαθαρίζει πως η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» θα δώσει το παρών στις δημοτικές εκλογές με μια ομάδα έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών και νέων ανθρώπων που μαζί δημιουργούν την καλύτερη ομάδα για τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» εγγυάται την διοίκηση του Δήμου και την ενότητα της πόλης», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα ο Πέτρος Λεκάκης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου με Βασ. Ηρακλείου (δείτε εδώ).