Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

ΛΕΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΖΗΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Ζητούν ευθύνες για την πανδημία αυτοί που στις 19 Οκτωβρίου ζητούσαν διά ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, λέει ο αντιδήμαρχος

Έντονα επικριτικός με αφορμή την επιστολή δώδεκα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, με την οποία ζητούνταν εν ολίγοις ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την πανδημία στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρος Λεκάκης.

“Έρχονται να αναζητήσουν ευθύνες αυτοί που στις 19 Οκτωβρίου ζητούσαν διά ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου”, είπε ο κ. Λεκάκης, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς προς την πλευρά της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει παραμονές της γιορτής του Αγίου Δημητρίου είχε κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για αντιδημοκρατικότητα, εξαιτίας του γεγονότος ότι στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα συνεδρίαζαν με τηλεδιάσκεψη.

“Θα μπορούσατε, τότε, να κάνετε προτάσεις και να πείτε στους δημότες μείνετε σπίτι σας, μείνετε ασφαλείς, τηρήστε τα μέτρα. Εσείς, αντίθετα, φωνάζατε και λέγατε ότι ο δήμαρχος φοβάται τις διά ζώσης συνεδριάσεις. Τις συνεδριάσεις των 50 ατόμων, συν τους δημοσιογράφους, σε κλειστές αίθουσες. Και τώρα έρχεστε και λέτε ‘τι κάνατε, κύριε Ζέρβα;’”, διερωτήθηκε ο Πέτρος Λεκάκης.

Ο Δρόσος Τσαβλής για την επιστολή των δώδεκα

“Ποιος συμβούλεψε τον λαό της Θεσσαλονίκης να υπακούει στους κανόνες που έθεσαν οι ειδικοί και η πολιτεία; Κάποιοι στο πρώτο κύμα της πανδημίας μετρούσαν τα τετραγωνικά της παραλίας και κατηγορούσαν τον δήμαρχο γιατί έκλεισε την παραλία, ενώ μπορούσε με τα αντίστοιχα τετραγωνικά να περπατάει ο κόσμος. Κάποιοι μαζεύονταν και έκαναν διαδηλώσεις. Κάποιοι άλλοι ζητούσαν διά ζώσης δημοτικά συμβούλια εν μέσω πανδημίας”, σχολίασε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, μιλώντας, με αφορμή την επιστολή των δώδεκα, για λαϊκισμό.

“Παριστάνετε ένα λαϊκό δικαστήριο και κλείνετε τα μάτια σε όλα όσα έκανε η διοίκηση σε επίπεδο παροχών και διευκολύνσεων και σε επίπεδο πρόληψης. Προσπαθείτε να τα μηδενίσετε όλα. Ο κόσμος νομίζετε ότι περιμένει αυτό από την αντιπολίτευση; Δεν θέλω να πω ότι προσπαθείτε να χειραγωγήσετε ψήφους. Γίνεται μια μικροπολιτική επάνω σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση. Σήμερα η ουσία είναι η συστράτευση. Η αναζήτηση ευθυνών έπεται για όλους, διοίκηση και αντιπολίτευση. Κυρίως αυτό για το οποίο θα κληθούμε να απολογηθούμε όλοι είναι γιατί δεν είμαστε μια γροθιά. Αυτό θα μας ρωτήσει ο κόσμος. Θα απολογηθούμε γιατί δεν ήμασταν μια γροθιά και γιατί δεν ήμασταν ενωμένοι απέναντι στην πανδημία”, τόνισε ο κ. Τσαβλής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ