Skip to main content

Λέκκας για Σάμο: Ήταν επιφανειακός σεισμός-Έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ο Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί»

Τον πολύ ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 13:51 της Παρασκευής στη Σάμο, σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, λέγοντας πως «ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».

Μιλώντας επίσης στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Λέκκας φάνηκε καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι. Σημειώνεται ότι με μήνυμά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε τους πολίτες για υψηλό κυματισμό, ζητώντας τους να απομακρυνθούν από τις ακτές για να μην κινδυνέψουν σε περίπτωση τσουνάμι αλλά και από τα κτίρια για τον κίδυνο μεγάλων μετασεισμών.

«Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος για τσουνάμι πέρασε, καθώς σε αυτή την περίπτωση το τσουνάμι έχει μόνο μερικά λεπτά άφιξης», σημείωσε.