Skip to main content

Λέκκας για σεισμό στην Κρήτη: Επιφανειακός σε γνωστές ζώνες της Κρήτης

Ηταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Για επιφανειακό σεισμό σε γνωστές ζώνες έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μετά τον σεισμό 5,3 βαθμών που σημειώθηκε το πρωί στην Κρήτη (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ακόμη δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Ηταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο», δήλωσε στο OPEN ο κ. Λέκκας.

Ερωτηθείς για το εάν ήταν ο κύριος σεισμός πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε ότι ακόμη οι σεισμολόγοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν γιατί πρέπει να παρακολουθήσουν την μετασεισμική ακολουθία. Οπως είπε ήταν έντονος και αισθητός σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο.

Εν τω μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.