Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΠ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απαντώντας στις καταγγελίες Τσελέντη ότι ο «ΟΑΣΠ δεν έπαιξε τον ρόλο του» ο Ευθ. Λέκκας τόνισε ότι ο κ. Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός

Διαμάχη μεταξύ του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθ. Λέκκα και του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Α. Τσελέντη έφερε ο χθεσινός σεισμός στην Αττική. Απαντώντας σε καταγγελίες του κ. Τσελέντη ότι ο «ΟΑΣΠ δεν έπαιξε χθες το ρόλο του» ο κ. Λέκκας τόνισε ότι ο κ. Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, μια και ο ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως ο Ι. Δρακόπουλος, ο Β. Παπαζάχος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Κ . Μακρόπουλος και ο Γ. Σταυρακάκης.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της», ενώ υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα».

Ανταπαντώντας ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ