Skip to main content

Λεμέρ: Δεν είμαι υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την περασμένη εβδομάδα, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την υποψηφιότητα της Γκουλάρ, της πολιτικού που προτάθηκε από τον Μακρόν για να γίνει Επίτροπος.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι υποψήφιος για να αντικαταστήσει τη Σιλβί Γκουλάρ ως την επιλογή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

"Δεν είμαι υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή", δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. "Προτιμώ να παραμείνω υπουργός Οικονομικών", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περασμένη εβδομάδα, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την υποψηφιότητα της Γκουλάρ, της πολιτικού που προτάθηκε από τον Μακρόν για να γίνει Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η υποψηφιότητά της επλήγη από την εμπλοκή της σε σκάνδαλο με πλασματικές θέσεις εργασίας στο ευρωκοινοβούλιο, με την ίδια να αρνείται την όποια παρατυπία, και από το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε εργαστεί για αμερικανικό think-tank έναντι άνω των 10.000 ευρώ τον μήνα. Η απόρριψή της επικρίθηκε από τον Μακρόν.

Η διαμάχη για την απόρριψη της Γκουλάρ θα μπορούσε πιθανόν να καθυστερήσει την έναρξη των εργασιών της νέας Κομισιόν που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου, και να περιορίσει την επιρροή της Γαλλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ και ιδρυτικού μέλους του μπλοκ.