Skip to main content

Λέων: Τα στοιχεία δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για τη Μαλένα και την Ίριδα

Στην περίπτωση των δύο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα, λέει ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας

Για πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο κ. Λέων καθώς εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο στην περίπτωση των δύο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στη μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων.

Μετά και από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

«Για την Ίριδα υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με τη Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.