Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΛΕΣΒΟΣ: 22 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ - ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στη Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων «Ζαχάρειο» της Λέσβου εντοπίστηκαν 22 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, εκ τω οποίων τα 15 αφορούν τρόφιμους.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο χωριό Αγία Παρασκευή της κεντρικής Λέσβου στο οποίο τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί 37 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά τα 22 έχουν να κάνουν με τη «Ζαχάρειο» Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων, εκ των οποίων τα 15 αφορούν τροφίμους του ιδρύματος και επτά εργαζομένους.

Σύμφωνα με το protothema.gr το σύνολο των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μόνο τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, επειδή είναι πολύ μεγάλης ηλικίας, από το οποίο και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Στέφανο Αποστόλου, στο σύνολο των τροφίμων του ιδρύματος που ασθένησαν είχε γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και σε κάποιους από αυτούς και η δεύτερη δόση. «Οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια» καταλήγει ο κ. Αποστόλου.

Την ίδια ώρα στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής των 1.800 περίπου κατοίκων, έχουν εντοπισθεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία αφού σε αυτούς περιλαμβάνονται τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ