Skip to main content

Λέσβος: Μηνυτήρια αναφορά από 19 δικηγόρους για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ

Οι δικηγόροι της Μυτιλήνης ζητούν την τιμωρία «όσων ένστολων ενήργησαν προβαίνοντας συλλογικά και συστηματικά σε πλείστες όσες εγκληματικές πράξεις».

Κατά παντός υπευθύνου «για τα επεισόδια και την απρόκλητη αστυνομική βία από τους άνδρες των ΜΑΤ» τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο στρέφονται 19 δικηγόροι της Μυτιλήνης, με μηνυτήρια αναφορά τους, που κατατέθηκε στην τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με αναφορές τους σε σειρά, όπως υποστηρίζουν σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, παράνομων ενεργειών, ζητούν την τιμωρία «όσων ένστολων ενήργησαν προβαίνοντας συλλογικά και συστηματικά σε πλείστες όσες εγκληματικές πράξεις».

Υπενθυμίζεται ότι και στη Χίο, σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, κατέθεσε στην τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά για απρόκλητη επίθεση και προπηλακισμό σε βάρος του από τα ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ξεκαθάρισε σήμερα πως «οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας». Όπως τόνισε, «έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή».