Skip to main content

Τραγωδία στη Λέσβο: 16 γυναίκες νεκρές και ένα ανήλικο μετά από ναυάγιο με μετανάστες(vid)

Νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής είναι τα θύματα της τραγωδίας στη Λέσβο - Νεκρό και ένα ανήλικο αγόρι - Δέκα γυναίκες διασώθηκαν μέχρι στιγμής.

Τουλάχιστον 16 νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής όπως και ένα ανήλικο αγόρι έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες. Μέχρι στιγμής διασώθηκαν ακόμα δέκα γυναίκες, ενώ τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή, με την επιχείρηση διάσωσης να συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος.

Οι διασωθείσες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Αυτή τη στιγμή και ενώ οι σοροί των νεκρών γυναικών μεταφέρονται στο νεκροτομείο το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας κι άλλους αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Η βάρκα όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Παράλληλα, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων.