Skip to main content

Λέσβος: Σήμερα η απολογία του 53χρονου αρχιφύλακα για τον βιασμό της ανήλικης

Χθες ο συλληφθείς δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από συγκεντρωμένους μεταξύ των οποίων και οι γονείς της 14χρονης που κατήγγειλε το βιασμό της.

Σήμερα το πρωί στις 11 θα απολογηθεί ο 53χρονος αρχιφύλακας, που φέρεται να ενέχεται σε πράξεις βιασμού ανηλίκου στη Λέσβο, ενώ ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο 53χρονος ζήτησε και πήρε χθες Δευτέρα προθεσμία μιας ακόμα μέρας για να ετοιμάσει την απολογία του. Συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ από την Υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε χθες το πρωί στα δικαστήρια από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, κάτω από ισχυρή αστυνομική φρούρηση. Έξω από τα δικαστήρια δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από συγκεντρωμένους μεταξύ των οποίων και οι γονείς της 14χρονης που κατήγγειλε το βιασμό της.

Ξέσπασαν οι γονείς της 14χρονης

Χθες Δευτέρα, οι γονείς του 14χρονου κοριτσιού βρέθηκαν στην Εισαγγελία Λέσβου, όπου οδηγήθηκε ο δράστης. Η μητέρα του κοριτσιού στη θέα του, ξέσπασε: «Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή»!

Η μητέρα της ανήλικης είπε ακόμα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ότι ο 53χρονος εκβίαζε την κόρη της να μη μιλήσει και τη χτυπούσε μέσα στο αυτοκίνητο.

Χωρίς δικηγορική υπεράσπιση στην απολογία του

Στον ανακριτή παρουσιάστηκε χθες συνοδευόμενος από δικηγόρο Αθηνών, αφού ο δικηγόρος της Μυτιλήνης που είχε διορίσει παραιτήθηκε και κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 53χρονου

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 53χρονου αστυνομικού και προπονητή βόλεϊ που κατηγορείται για τον βιασμό της 14χρονης στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τον ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Ευστράτιο του Ευαγγέλου και της Μαρίνας, γεννηθέντα την 28-11-1969 στον Καναδά. Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα.

Δικογραφία – σοκ για τον βιασμό ανήλικης από αστυνομικό

Ο αστυνομικός που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση είναι αρχιφύλακας με τα αρχικά, ηλικίας 53 ετών, ενώ το θύμα είναι μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, γεννηθείσα το 2008 (14 ετών σήμερα).

Στη δικογραφία επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης σε ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ, «από το φθινόπωρο του 2021 τότε που το κοριτσάκι ήταν κάτω των 14 ετών και μέχρι προ ημερών ο προπονητής βόλεϊ Μ.Ε. του σωματείου *** στο οποίο συμμετείχε η ανήλικη, ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη».

Όπως προκύπτει, οι γονείς των κοριτσιών της ομάδας βόλεϊ τον είχαν εμπιστευτεί, ώστε εκείνος να μεταφέρει τα κορίτσια στα σπίτια τους, μετά το τέλος των προπονήσεων.

Από τα «αγγίγματα» στον βιασμό: Της έλεγε «θέλω να σε γα***ω»

«Από τον Ιανουάριο του 2022 και έπειτα ο Μ.Ε. άρχισε να θωπεύει την * στο μηρό, μέσω στο αυτοκίνητό του, τόσο κατά τη διαδρομή από τον χώρο των προπονήσεων προς την οικία της, όσο και σε δασώδη ερημική τοποθεσία, ενώ φρόντιζε να κρατάει τελευταία την ανωτέρω ανήλικη στο αυτοκίνητό του» αναφέρεται στη δικογραφία.

Όπως τονίζεται, «από τον Φεβρουάριο, θώπευε σχεδόν μετά από κάθε προπόνηση, δηλαδή τρεις φορές την εβδομάδα το χειμώνα και τέσσερεις φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι την * στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, κατέβαζε το παντελόνι του, έβγαζε το δικό του γεννητικό όργανο και ζητούσε από την * να το αγγίζει μέχρι αυτός να ολοκληρώσει. Ήταν δε, πάντα πρόστυχος σε αυτά που της έλεγε, όπως για παράδειγμα “θέλω να σε γα@@@ω».

Την ακινητοποίησε και τη βίασε σε ερημική τοποθεσία - Επιχείρησε και παρά φύσιν

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τους τελευταίους περίπου δυο μήνες της είχε ζητήσει επανειλημμένα να προβεί σε στοματικό έρωτα. Η τελευταία φορά ήταν οκτώ μέρες πριν τη σύλληψή του, στις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, «πριν από περίπου 20 μέρες ο Μ.Ε. οδήγησε την ** σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και με απότομη κίνηση, την έστρεψε με τρόπο ώστε η τελευταία να έχει στην πλάτη της τον Μ.Ε.. Στη συνέχεια, της κατέβασε το σορτσάκι και το εσώρουχο και τοποθέτησε το γεννητικό του όργανο, χωρίς προφυλακτικό, στον κόλπο της, ενώ παράλληλα επιχείρησε ανεπιτυχώς παρά φύσιν (σ.σ. δηλαδή πρωκτική) διείσδυση».

Το κορίτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, δεν είχε πρότερη σεξουαλική εμπειρία και του ζητούσε να σταματήσει. Ωστόσο την κράτησε ακινητοποιημένη και μετά από δέκα λεπτά εκσπερμάτισε στο χώμα. Η ανήλικη διέκρινε ίχνη αίματος στο εσώρουχό της, το οποίο πέταξε στα σκουπίδια όταν γύρισε στο σπίτι.

Η 14χρονη είχε ζητήσει βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 14χρονη είχε καταγγείλει τον εφιάλτη της στο Χαμόγελο του Παιδιού. Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, είχε δώσει συνέντευξη σε τοπικό σταθμό στην Μυτιλήνη όπου είχε πει ότι ερευνούν μία υπόθεση ενός κοριτσιού που είχε επικοινωνήσει και τους μίλησε για εκβιασμό μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για την ίδια υπόθεση.