Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΚΤΩ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Οι οκτώ ημεδαποί δράστες που συνελήφθησαν στην Καλλονή προκάλεσαν τον τραυματισμό αστυνομικού και φθορές σε περιπολικό - Σχηματίστηκε δικογραφία

Συνελήφθησαν, σήμερα στην Καλλονή της Λέσβου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, οκτώ ημεδαποί (επτά άνδρες και γυναίκα).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού μαζί με άλλους δράστες (περί τα 20 άτομα στο σύνολο), αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε υποδείξεις αστυνομικών που κλήθηκαν να διερευνήσουν καταγγελία για διατάραξη ησυχίας, τους εξύβρισαν, τους απείλησαν, κινήθηκαν εναντίον τους και τραυμάτισαν αστυνομικό, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε περιπολικό όχημα. Κατά την εξέλιξη του περιστατικού, αστυνομικός έρριψε προειδοποιητικές – εκφοβιστικές βολές σε ασφαλή κατεύθυνση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, της απειλής, της εξύβρισης, της πρόκλησης σωματικής βλάβης (τετελεσμένη και σε απόπειρα), της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διατάραξης ησυχίας.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ