Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
x

ΛΕΣΒΟΣ:ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ 2020

Συνολικά 25 άτομα κατηγορούνται για αδικήματα που αφορούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λέσβο όταν έφτασαν διμοιρίες ΜΑΤ στο νησί το 2020

Με βαριές κατηγορίες στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης προσέρχονται σήμερα 25 πολίτες της Λέσβου μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι της Λέσβου και ο Περιφερειάρχης για τα επεισόδια, που συνέβησαν στο νησί τον Φεβρουάριο του 2020, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο νησί για να επιβλέψουν τις εργασίες κατασκευής νέας προσφυγικής δομής  στη θέση Καράβα – Καβακλί.

Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Λέσβου μέσω αυτοδιοικητικών οργάνων και των συντονιστικών τους επιτροπών είχαν αποφασίσει, ότι δεν επιθυμούν τη δημιουργία νέων δομών και στο άκουσμα της είδησης, ότι διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρονται στο νησί, ακολούθησε γενικός ξεσηκωμός και μεγάλη ένταση επί τριημέρου 25-27 Φεβρουαρίου 2020 τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης, όσο και στην Καράβα και το Διαβολόρεμα με χιλιάδες πολίτες από όλο το νησί να βρίσκονται νυχθημερόν στο σημείο και η κατάσταση να εκτρέπεται σε μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και πολιτών.

Το ίδιο σκηνικό διαδραματίστηκε και στη γειτονική Χίο. Οι συγκρούσεις άφησαν πολλούς τραυματίες, τόσο ντόπιους όσο και αστυνομικούς. Η κατάσταση εκτονώθηκε όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει τις διμοιρίες ΜΑΤ από τα νησιά.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 25 πολίτες και αυτοδιοικητικούς και περιλαμβάνονται στην δικογραφία, που σχηματίσθηκε και υπεβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή περιλαμβάνει τα αδικήματα, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παρακώλησης συγκοινωνιών, της ληστείας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, όπως μεταφέρει η ertnews. Έκνομες ενέργειες έγιναν και από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των πολιτών.

Πάντως η σημερινή υπόθεση αναμένεται να πάρει αναβολή για την εκδίκασή της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ