Skip to main content

Λεβέντης: Τρικλοποδιά Τσίπρα σε Μητσοτάκη - Τι είπε για τον δήμο

«Στόχος του Τσίπρα είναι να έχει μια αξιοπρεπή ήττα, να πιάσει ένα ποσοστό 20% και να επενδύσει στη "δεξιά παρένθεση"», είπε ο πρόεδρος της ΕΚ

Με πυρά κατά πάντων των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε η συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στην 83η ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «έχει αγάπη για την καρέκλα». «Στόχος του είναι να έχει μια αξιοπρεπή ήττα, να πιάσει ένα ποσοστό 20% και να επενδύσει στη "δεξιά παρένθεση"», είπε.

Εξηγώντας το «δεξιά παρένθεση», ο ίδιος εκτίμησε ότι στις επικείμενες εκλογές η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα, χωρίς αυτοδυναμία, και ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κυβερνήσει σε συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά. «Όμως ο Τσίπρας τού βάζει τρικλοποδιά, γιατί θα πρέπει ο Μητσοτάκης να υπογράψει και το Σκοπιανό (σ.σ. τη Συμφωνία των Πρεσπών). Γιατί να κάτσει και να πάρει όλη την προδοσία πάνω του;», διερωτήθηκε.

Επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης και σύγκλισης όλων των κομμάτων στις επόμενες εκλογές για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «μία κυβέρνηση πέντε κομμάτων θα ήταν καλύτερη για τη χώρα». «Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι αλαζόνες. Δεν θέλουν συναίνεση. Επιμένουν στην πολιτική του νταβατζή και μετατρέπουν την Ελλάδα σε Μεσαίωνα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης.

Η ομάδα Σαμαρά θα διασπάσει τη ΝΔ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚ, «θα κινδυνεύσει η Νέα Δημοκρατία να διαλυθεί», γιατί, αφού, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης ψηφίσει τη Συμφωνία, «η ομάδα Σαμαρά θα διασπάσει το κόμμα», με αποτέλεσμα να προκληθούν «απανωτές εκλογές για το θέμα των Σκοπίων».

«Εμείς σαν κόμμα είμασταν πάντα με τους Αμερικάνους, αλλά αυτό που γίνεται σήμερα είναι ξεβράκωμα», παρατήρησε ο κ. Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι «οι Αμερικανοί κάνουν κουμάντο».

Εκτίμησε, ακόμη, ότι η υπογραφή της Συμφωνίας θα έχει δικαστικές συνέπειες. «Ο Τσίπρας θα λογοδοτήσει γιατί απέφυγαν Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και τη Βουλή», εξήγησε, ενώ, αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, είπε πως η αν η Δικαιοσύνη λειτουργήσει θα φέρει ως υπόλογους τους Σκουρλέτη, Τόσκα, τους αρχηγούς αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Προδότες οι πρώην βουλευτές της ΕΚ

Ο κ.Λεβέντης χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά προδότες τους πρώην βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων που προσχώρησαν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, είχαν εκλεγεί με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

Ό,τι έγινε στο συλλαλητήριο θύμησε χούντα

«Η χώρα το Σάββατο με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μού θύμησε Μακαρέζο και Παττακό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Δεν φταίνει και οι αστυνομικοί και οι αστυνομικοί εντολές παίρνουν. Υπάρχουν και θερμόαιμοι αστυνομικοί αλλά το μέγα πλήθος είναι ευσυνείδητοι».

Άνθρωποι αγωνιστές για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε ερώτηση της Voria.gr να κατονομάσει δύο-τρεις προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης που θα μπορούσαν να είναι καλοί για δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, ο κ. Λεβέντης ξεκίνησε να λέει ότι «έχει άτομα η Θεσσαλονίκη, δεν ζητώ ανθρώπους πασίγνωστους, που έχουν διατελέσει υπουργοί».  Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διέκοψε την απάντησή του και ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της συνέντευξης Τύπου.

Επανερχόμενος, συνέχισε: «Από προσωπικότητες είναι αστείρευτη η ελληνική κοινωνία. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ, για παράδειγμα, αυτό που λέει η ΝΔ "να βάλω τον Γκάλη". Ο Φασούλας, δηλαδή, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα στον Πειραιά».

Κατά τον ίδιο, «πρέπει να κοιτάξουμε ανθρώπους δοκιμασμένους, που έχουν δώσει αγώνες επιτυχημένους -συνδικαλιστικούς, σε επιμελητήρια κτλπ- και που, μάλιστα, τα άλλα κόμματα τους έχουν από κάτω. Εκεί πρέπει να απευθυνθούμε εμείς, δεν έχει σημασία το όνομα».

Συμπλήρωσε ότι «κακώς κάνανε τη δεύτερη Κυριακή (σ.σ. των εκλογών), δεν είναι απλή αναλογική, στο εξωτερικό δεν υπάρχει μπαράζ μεταξύ των δύο πρωτευόντων».
«Με το σύστημα του Σκουρλέτη βγαίνει δήμαρχος που δεν μπορεί να αλλάξει: τον Ψινάκη, για παράδειγμα, πώς να τον διώξουν; Πρέπει το εκλογικό σώμα να μπορεί να ανακαλέσει τον δήμαρχο. Τι νόημα, λοιπόν, έχει η δεύτερη Κυριακή;», διερωτήθηκε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε πως δεν θα υποστηρίξει τον κ. Μπουτάρη, αλλά και όποιον στηρίξουν τα υπόλοιπα κόμματα.

«Θυγατρική» των Τούρκων τα Σκόπια

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε κατηγορηματικά πως θα την καταψηφίσει, «κάτι που θα έπρεπε να κάνει και ο κ. Καμμένος». «Όσο ζω δε θα τη δεχτώ. Ο κ. Καμμένος θεατρινίζει σε αυτό το ζήτημα και θα το πληρώσει στις εκλογές», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με έχει απογοητεύσει σε όλα. Όχι αριστεροί δεν είναι αυτοί, αλλά σε πολλά υπερβαίνουν και τον Παττακό. Συμπεριφέρονται σαν δικτάτορες», συνέχισε και επανήλθε στο Μακεδονικό. «Άμα πιστεύεις ότι ωφελείς, κατέβα στον λαό και πες ότι κάνω δημοψήφισμα. Αν κερδίσεις θα πω ότι "μπορεί να διαφωνούσα, αλλά αν τρελάθηκε ο λαός με τον Τσίπρα να το δεχτώ"», ανέφερε.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τα Σκόπια «θυγατρική» των Τούρκων και εκτίμησε ότι με τη Συμφωνία «θα πάνε πιο γρήγορα με τον Ερντογάν». Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα, ο ίδιος είπε πως οι πολίτες θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία «αφού τα έχουν πάρει όλα».

Ναι στην παραχώρηση για τη «νέα Τούμπα»

Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη παραχώρηση 21 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στον ΑΣ ΠΑΟΚ για την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, ο ίδιος είπε ότι δεν είναι αντίθετος να διαχειρίζονται τέτοιες εκτάσεις οι σύλλογοι. Ζήτησε, όμως, να δεχθούν να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά τους. «Μόνο αυτό ζητάω», τόνισε.