Skip to main content

Λεβέντης για Eldorado:Εφαρμογή των νόμων χωρίς να περιμένει η επένδυση

Εμείς θέλουμε να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει η εταιρεία να λειτουργεί με παράταση της διαδικασίας, τόνισε.

Σαφώς και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, αλλά η επένδυση δεν μπορεί να περιμένει, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το θέμα με την Eldorado Gold.

«Η επένδυση έχει γίνει, ο επενδυτής έχει βάλει χρήματα. Το θέμα είναι να δούμε τι κάνουμε τώρα. Εμείς θέλουμε να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει η εταιρεία να λειτουργεί με παράταση της διαδικασίας για να εξεταστούν οι φάκελοι. Σαφώς και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, αλλά η επένδυση δεν μπορεί να περιμένει, φαίνεται έτσι ότι δεν θέλουμε τις επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός είναι δηλητηριασμένος από τη νοοτροπία του κρατισμού θέτει το ζήτημα του ορυκτού πλούτου, η χώρα πρέπει να κερδίζει κάτι επιπλέον από αυτή την επένδυση. Δηλαδή εκτός από τις υποχρεώσεις που έχει μία επιχείρηση να πληρώνει φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, να πληρώνει και ένα 8-10% στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτό το θέμα θα το θέσουμε στην Βουλή, να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση».