Skip to main content

Λεβέντης: Η κυβέρνηση θα τα δεχθεί όλα στη διαπραγμάτευση

Ο προεδρος της Ένωσης Κεντρώων στιγμάτισε τη στρατηγική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Τα αντίμετρα δεν αποτελούν εγγύηση για τους φορολογούμενους, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής, καταθέτοντας ερώτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» για την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup.

Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, διερωτήθηκε «πώς θα πάρει πίσω ο φορολογούμενος τα χρήματα από τα νέα μέτρα» και «πώς θα ισοβαθμήσει το τσεκούρι από τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου».

Ο ίδιος παράλληλα, καυτηρίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας. «Γιατί τραβήξατε τον χρόνο, αφού δεν κερδίζουμε κάτι» διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα δεχθεί όλα τα μέτρα και αυτό θα το δούμε την Τρίτη, όταν και θα έρθουν οι δανειστές στην Αθήνα».

«Θα τα αποδεχθούμε όλα και ας λέει η κυβέρνηση για αντισταθμιστικά μέτρα» συμπλήρωσε, ενώ σχετικά με τη στάση των βουλευτών της συγκυβέρνησης, επεσήμανε ότι «σύμφωνα με την ηθική, όποιος βουλευτής διαφωνεί, παραιτείται και πηγαίνει σπίτι του».

Κάνοντας ειδική μνεία στο νέο ασφαλιστικό σύστημα, σημείωσε πως πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο φορολογικό, το οποίο θα φέρει μείωση εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ο νέος νόμος φάνηκε από την αρχή ότι δεν θα λειτουργήσει» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας πως «είναι σαν να πληρώνουμε σε δύο εφορίες».