Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019
x

ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αιχμές από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για τη στάση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Στην τουρκική προκλητικότητα τη στάση των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων και τις εθνικές εκλογές αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αρχικά ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και σημείωσε: «Η εξωτερική πολιτική θέλει συναίνεση. Η κυβέρνηση δεν έχει μαζί της τα υπόλοιπα κόμματα, επομένως είναι εξασθενημένη. Θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί».

Συνεχίζοντας, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Η Τουρκία είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Είναι ο δεύτερος στρατός στο ΝΑΤΟ. Η δε συμπαράσταση που μας δίνουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είναι μηδαμινή. Πιστεύω θα μείνουν στα λόγια. Ποτέ οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δεν στάθηκαν δίπλα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν πάντα πιστή σύμμαχος. Η Τουρκία, αντίθετα, σπάνια πολέμησε. Η Τουρκία πάντα διάλεγε να δραπετεύει. Είναι πολυπληθής χώρα, όμως. Είναι μεγάλη αγορά και το εκμεταλλεύεται. Και θα δείτε, θα πάρει και τα F-35 και τους ρωσικούς πυραύλους».

«Επειδή υποχωρεί ο Τσίπρας και πιστεύω ότι θα υποχωρεί και ο Μητσοτάκης, επειδή η Ελλάδα διαλέγει τον δρόμο των υποχωρήσεων, δεν ανησυχώ. Δεν είναι, όμως, λύση να υποχωρείς», απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ερωτώμενος αν ανησυχεί για «θερμό» επεισόδιο.

Ο κ. Λεβέντης στη συνέχεια μίλησε για τις εκλογές, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και απάντησε αν θα έμπαινε σε μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε επίσης στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Είναι ντροπή για τη χώρα να είναι αυτά τα κόμματα στη Βουλή και να μην είναι η Ένωση Κεντρώων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ