Skip to main content

Λι: Φάρος αμερικανικού πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα το Ανατόλια

Η Ελίζαμπεθ Λι ξεναγήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια και ενημερώθηκε και για τα έργα υποδομής και τους καινοτόμους εκπαιδευτικούς χώρους.

Το Κολλέγιο Ανατόλια επισκέφθηκε την Τετάρτη η Ελίζαμπεθ Λι, η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Την κ. Λι υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος στο ιστορικό Macedonia Hall, και στη συνέχεια την ξενάγησε στο campus και σε νέες κτηριακές υποδομές του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού.

Η Γενική Πρόξενος επισκέφθηκε μεγάλα έργα υποδομής και καινοτόμους εκπαιδευτικούς χώρους που υλοποιήθηκαν χάρη και στη συμβολή του κυβερνητικού οργανισμού των Η.Π.Α. USAID/ASHA (United States Agency for International Development/ American Schools and Hospitals Abroad). Μεταξύ αυτών το Κλειστό Γυμναστήριο, η «Νησίδα Καινοτομίας» («Innovation Isle») - που στεγάζει το Fabrication Lab και το Κέντρο Πράσινης Εκπαίδευσης -, αίθουσες ευέλικτης μάθησης, η Βιβλιοθήκη «Ελευθεριάδης».

Τέλος, η Γενική Πρόξενος ξεναγήθηκε στο Anna Papageorgiou STEM Center που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και θα αποδοθεί σε χρήση τον επόμενο μήνα. Το νέο κτήριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο schema 4 architects, ενσωματώνει με εντυπωσιακό τρόπο τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, της τεχνολογικής καινοτομίας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Στεγάζει εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, χώρο πολλαπλών χρήσεων και ανοιχτό χώρο μάθησης, όπου θα υλοποιούνται πρωτοποριακές, εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές και φοιτητές τόσο του Κολλεγίου Ανατόλια όσο και της ευρύτερης κοινότητας.

Σε ανάρτησή της στο twitter η κ. Λι χαρακτήρισε το Κολλέγιο Ανατόλια «φάρο αμερικανικού πολιτισμού, κουλτούρας και εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης αλλά και κομμάτι του μέλλοντος της πόλης με το νέο κτήριο STEM που θα εισάγει καλές πρακτικές και τεχνολογίες από τις ΗΠΑ προς όφελος της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος χαρακτήρισε το νέο κτήριο ως «ιδανική έκφραση της εποικοδομητικής συνεργασίας που μπορούν να έχουν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στους τομείς της Τεχνολογίας και της Επιστήμης προς όφελος της εκπαίδευσης, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος» και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην κ. Λι στα νέα της καθήκοντα.