Skip to main content

Λιάκος: Η χώρα βρίσκεται μετά από πολλά χρόνια σε ανοδική πορεία

Ο κ. Λιάκος τόνισε ότι για να πετύχει η χώρα τη μέγιστη αναπτυξιακή της δυναμική χρειάζεται ένα πλήρως λειτουργικό τραπεζικό σύστημα.

"Οι νέες ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία αλλά και προς τον ΕΦΚΑ είναι υπό επεξεργασία. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι να ψηφιστούν έως τον Απρίλιο, στο πλαίσιο των θετικών παρεμβάσεων που θέλουμε να εισαγάγουμε το προσεχές διάστημα" τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Υπογραμμίζει ότι η χώρα βρίσκεται μετά από πολλά χρόνια σε ανοδική πορεία, αλλά για να πετύχει τη μέγιστη αναπτυξιακή της δυναμική χρειάζεται ένα πλήρως λειτουργικό τραπεζικό σύστημα.    

Σε ερώτηση για τους δείκτες ανάπτυξης στην Ελλάδα σημειώνει ότι "η κομισιόν αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το σύνολο των οικονομιών της ευρωζώνης", ενώ "όσον αφορά την Ελλάδα, η αναθεώρηση είναι προς τα πάνω και σε αυτό συμφωνούν και άλλοι διεθνείς οργανισμοί". "Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται δυναμικά τα επόμενα χρόνια και θα έχει την ευκαιρία να συγκλίνει και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία για τις επενδύσεις, την απασχόληση, την εσωτερική κατανάλωση και ειδικά τις εξαγωγές δείχνουν ότι έχουμε τις ικανές προϋποθέσεις για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης αρκετά πέραν του 2%" υποστηρίζει.   

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά εκτιμά ότι "οι ιδεολογικές και ιστορικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστούν σήμερα προνομιακό παράγοντα στη διαδικασία συνάντησης όλων των προοδευτικών δυνάμεων, από την παραδοσιακή Αριστερά και την κεντροαριστερά μέχρι και το δημοκρατικό μεσαίο χώρο, πάνω σε μια προγραμματική βάση τολμηρών κοινωνικών μετασχηματισμών και μεταρρυθμίσεων".