Skip to main content

Λιανεμπόριο: Από το click away στο click inside - Ο νέος τρόπος αγορών

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς προκειμένου να διευκολύνει τόσο τους καταναλωτές όσο και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.

Την επόμενη ημέρα στο λιανεμπόριο με τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Το μοντέλο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντικατάσταση του click away και το οποίο θα φέρει τον κωδικό ονομασίας click inside, θα επιτρέπει πλέον τη φυσική παρουσία του καταναλωτή εντός του καταστήματος. Με τη νέα αυτή πρακτική, η κυβέρνηση επιδιώκει έναν νέο τρόπο αγορών που θα διευκολύνει τόσο τους πελάτες όσο και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.

Βάσει του νέου μοντέλου, οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα έχοντας πρώτα κλείσει ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα. Αυτό που επεξεργάζονται οι αρμόδιοι είναι ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να βρίσκονται εντός του καταστήματος, δεδομένων των τετραγωνικών μέτρων της επιχείρησης, σκεπτόμενοι παράλληλα και την αποφυγή του συγχρωτισμού και των ουρών έξω από τα καταστήματα.

Στόχος είναι το άνοιγμα των καταστημάτων να μην απέχει πολύ από τις χειμερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η λήψη των αποφάσεων θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν μετά τις εορτές, τα οποία άλλωστε θα κρίνουν και το άνοιγμα των σχολείων, που έχει θέσει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση.