Skip to main content

Lidl Ελλάς: Για 4η φορά στις πιο βιώσιμες επιχειρήσεις της Ελλάδας

Το Sustainability Performance Directory έχει ως στόχο τη δημιουργία του Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Στην ομάδα των «Τhe Most Sustainable Companies in Greece για το έτος 2021» εντάχθηκε η Lidl Ελλάς, μετά την αξιολόγηση από το Sustainability Performance Directory.

Το Sustainability Performance Directory έχει ως στόχο τη δημιουργία του Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς όλων των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν πολιτικές, πρωτοβουλίες, δράσεις και συστήματα, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μιας Βιώσιμης Οικονομίας – Κοινωνίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι εταιρίες που παρουσιάζονται από το QualityNet Foundation, τον εξειδικευμένο Οργανισμό σε Θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, ως Τhe Most Sustainable Companies in Greece, με βάση τεχνική αξιολόγηση της ολιστικής τους προσέγγισης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μπορούν να λειτουργήσουν ως παραδείγματα βέλτιστης επιχειρηματικής πρακτικής και να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων, εκπαιδεύοντας όλη την αλυσίδα αξίας τους.

«Για 4η συνεχόμενη χρονιά μένουμε πιστοί στον στόχο μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο. Ενσωματώνοντας και εφαρμόζοντας στην καθημερινότητά μας πρακτικές υπεύθυνης λειτουργίας, εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη και δεσμευόμαστε το όραμά μας, να παραμείνει ο καθημερινός μας στόχος», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

Η ένταξη της Lidl Ελλάς στις Τhe Most Sustainable Companies in Greece για 4η συνεχόμενη φορά αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και έμπρακτη απόδειξη πως για τη Lidl Ελλάς η βιώσιμη ανάπτυξη και η διαρκής επιδίωξη του «καλώς επιχειρείν» αποτελούν στρατηγικό προσανατολισμό και δέσμευση, όπως αναφέρρεται σε σχετική ανακοίνωση.