Skip to main content

Lidl Ελλάς: Silver διάκριση και Έπαινος στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index

Βρίσκεται ανάμεσα στις 12 κορυφαίες επιχειρήσεις που διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους στην Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη

H Lidl Ελλάς διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στην Εταιρική Υπευθυνότητα, βάσει των διεθνών κριτηρίων αξιολογήσεων CR Index και απέσπασε Silver Award αλλά και Έπαινο για την Αγορά (Marketplace Award). Πρόκειται για τη δεύτερη διάκριση της εταιρείας στο πλαίσιο του CR Index, του πιο υψηλού κύρους και διεθνώς αναγνωρισμένου δείκτη μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης. Το 2018 είχε λάβει και πάλι Silver Award και τιμητική διάκριση ως η καλύτερη νεοεισερχόμενη εταιρεία.

«Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στη δύναμη της συνένωσης και της συνεννόησης. Γι’ αυτόν τον λόγο προωθούμε στρατηγικές συνεργασίες που δυναμώνουν την προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης. Έχουμε αυξημένη ευθύνη  απέναντι στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς συνεργατικότητας με τους προμηθευτές μας.  Ενισχύουμε την αειφορία της ελληνικής παραγωγής και επενδύουμε σε ακόμα περισσότερες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Παράλληλα έχουμε ευθύνη να περιορίσουμε το όποιο αρνητικό αποτύπωμα της επιχειρηματικής μας δράσης επάνω στο περιβάλλον. Για τον λόγο αυτόν πρωτοπορούμε με σαφείς χρονικές δεσμεύσεις στη μείωση της χρήσης πλαστικού και την υλοποίηση δράσεων που προωθούν την ανακύκλωση, ενώ συγχρόνως εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της ενέργειας που απαιτεί η επιχειρηματική μας δράση. Πάνω απ' όλα όμως είμαστε υπεύθυνος εργοδότης, φροντίζοντας σταθερά ώστε πέρα από τις άριστες συνθήκες στον χώρο εργασίας να αναπτύσσουμε τις δεξιότητες των εργαζόμενών μας και να μεγιστοποιούμε τις δυνατότητές του», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου – Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τελευταία χρόνια η Lidl Ελλάς επενδύει με συνέπεια σε υποδομές και διαδικασίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας, θέλοντας να χτίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές και τον πλανήτη μας.

Η διαδικασία διενεργείται φέτος για 13η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), στηρίζοντας και επιβραβεύοντας την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη που εντάσσεται στην επιχειρηματική στρατηγική, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

O Δείκτης CR Index είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια. Στην Ελλάδα o CR Index εκπροσωπείται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να υποστηρίζει τις Ελληνικές Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς να συστηματοποιήσουν τον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και να ενσωματώσουν αποτελεσματικά και μετρήσιμα υπεύθυνες πρακτικές στη στρατηγική τους, μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους στον τομέα αυτό, καταλήγει η ενημέρωση.