Skip to main content

«Λίφτινγκ» σε πάρκα και πλατείες στην Άνω Ηλιούπολη

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, χαρακτήρισε σημαντικό κάθε μικρό έργο, κάθε παρέμβαση που ανακουφίζει τους πολίτες στις γειτονιές τους.

Παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών εκτελέστηκαν στο Πάρκο Σόλωνος της Άνω Ηλιούπολης Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης, από το Τμήμα Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά, κατά το πενθήμερο 17 – 21 Ιουλίου 2017.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, χαρακτήρισε σημαντικό κάθε μικρό έργο, κάθε παρέμβαση που ανακουφίζει τους πολίτες στις γειτονιές τους, ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος στη καθημερινότητα Δημήτρης Λαλές αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες των συνεργείων και στην προσπάθεια της Διοίκησης να λύνονται άμεσα όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και την καθημερινότητά τους.

Συντηρήσεις και αντικαταστάσεις στο πάρκο πρασίνου, πολιτισμού, παιχνιδιού και συναναστροφής

Σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί αισθητικά ο χώρος, έγιναν ελαιοχρωματισμοί όλων των επιφανειών, μεταλλικών, ξύλινων και άλλων που από το πέρασμα του χρόνου είχαν αλλοιωθεί. Βάφτηκαν κιόσκια, παγκάκια, κολωνάκια, φωτιστικά καθώς και ο χώρος που λειτουργούσε παλιότερα ως αναψυκτήριο. Επίσης συντηρήθηκαν κεραμικά πλακίδια στο θέατρο και σε άλλα σημεία του Πάρκου που κυριολεκτικά είχαν «εξαφανιστεί» από τα γκράφιτι, ενώ τοποθετήθηκαν καινούργια όπου ήταν αναγκαίο.

Κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, σημαντική ήταν και η συνδρομή των εργαζόμενων της Καθαριότητας, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρη Αθάνατου.

Το Πάρκο της Άνω Ηλιούπολης λειτουργούσε πάντα ως η ενδεδειγμένη επιλογή για όλους όσους προτιμούσαν ένα δημόσιο χώρο με προτεραιότητα στον πεζό, με δύο μόλις δρόμους και αυτούς ήπιας κυκλοφορίας, με αρκετά πυκνές φυτεύσεις που διασφαλίζουν φυσική σκιά και δροσιά, πέργκολες, παγκάκια για την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων και γειτονίας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Πάρκο Σόλωνος βρίσκεται δίπλα στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, σημείο αναφοράς της δυτικής πλευράς της πόλης, με Ανοιχτό Θέατρο όπου πραγματοποιήθηκαν αξέχαστες καλλιτεχνικές βραδιάς και με μια από τις πλέον πολυσύχναστες παιδικές χαρές, η οποία μάλιστα πριν από λίγους μήνες ουσιαστικά κατασκευάστηκε από την αρχή, στη θέση της παλιάς η οποία δεν πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Κατασκευασμένο τη δεκαετία του ΄80 στην περιοχή της Άνω και Κάτω Ηλιούπολης, που είναι η μεγαλύτερη υποενότητα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης με 16 σχολικούς χώρους (1 Βρεφονηπιακός, 6 Νηπιαγωγεία, 5 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια, 2 Λύκεια), 6 μεγάλους αθλητικούς χώρους (Κολυμβητήριο, Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Γήπεδο ποδοσφαίρου, 3 Γήπεδα τένις) σε μια συνολική έκταση οργανωμένων χώρων πρασίνου 37.076 τ.μ. (Βοτανικός κήπος, Πλατεία Ελευθερίας, Πάρκο Σόλωνος, Πάρκα Περικλέους, Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου, Πάρκο Προφήτη Ηλία και άλλους χώρους πρασίνου).