Skip to main content

Λίγο πριν το μίνι lockdown Μύκονος και Ίος-Καμπανάκι Χαρδαλιά για ακόμη 6 νησιά

Συνεχίζουν στο κόκκινο Μύκονος και Ίος - Ανησυχία ειδικών για την κατάσταση σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο.

Καμπανάκι για οκτώ νησιά της χώρας έκρουσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Οπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η κατάσταση σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο.

Στο «κόκκινο» συνεχίζουν να βρίσκονται Μύκονος και Ιός, οι οποίες είναι σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης και ένα βήμα πριν το μίνο lockdown. Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τοπικές αρχές, επιχειρηματίες και ταξιδιώτες να τηρούν τα μέτρα και τους κανόνες υγειονομικής προστασίας και ειδικά σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Νωρίτερα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 5, 5 στην Πάρο, στο 4,27 στην Μύκονο, 4,2 στην Τήνο, 3,76 στο Ρέθυμνο, και 3,4 στην ΠΕ Θήρας κυρίως λόγω της θετικότητας στην Ιό.