Skip to main content

Αλλαγές στα πασαλάκια στη Λαμπράκη - Όλα ανοιχτά με Λ. Στρατού (vid)

Θεσσαλονίκη: Περιορίστηκε ο αριθμός τους σε τμήμα της οδού Λαμπράκη, στην Άνω Τούμπα - «Υπό επιτήρηση» τα πασαλάκια στη Λεωφόρο Στρατού

Σε τροποποιήσεις στον τρόπο που έχουν στηθεί τα πασαλάκια στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο ύψος της Διαγόρα, προχώρησε σήμερα το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Συνεργεία του δήμου ξήλωσαν τους οριοδείκτες που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο με διπλή στοίχιση και τα επανατοποθέτησαν, συμπτύσσοντας τη νησίδα και δημιουργώντας πλέον μία σειρά οριοδεικτών σε μονή στοίχιση.



Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, που επιτηρούσε τις εργασίες, στόχος της παρέμβασης είναι να διευκολυνθεί η ροή των οχημάτων στο σημείο που ο δρόμος στρίβει για την Περιφερειακή Οδό.



«Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε περαιτέρω την κίνηση αλλά κατά τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί κάποιος να διπλοπαρκάρει ή έστω να σταθμεύσει ολιγόλεπτα και να έχει συνεχή ροή η κυκλοφορία» σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Δαγκλής. Όπως τόνισε, πρόκειται για προβληματικό σημείο και για αυτόν τον λόγο η παρέμβαση έγινε μόνο στο ύψος της Διαγόρα και όχι κατά μήκος της Λαμπράκη.



Παράλληλα ο κ. Δαγκλής επεσήμανε πως η τροποποίηση πραγματοποιήθηκε εκτός του πλαισίου της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει ο δήμος για τα πασαλάκια, καθώς ήταν ένα μέτρο που είχε ήδη αποφασιστεί.

Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος, «περιμένουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για να ενεργήσουμε συνολικά. Θα ολοκληρώσουμε τη διαβούλευση και με τους φορείς και θα μπούμε μετά συνολικά σε όλες τις οδούς όπου υπάρχουν πασαλάκια» είπε συγκεκριμένα και εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου ο δήμος θα έχει μία πλήρη εικόνα για το τι γίνεται με το ζήτημα στην πόλη. 
Επιπλέον, τόνισε ότι σειρά στις παρεμβάσεις για τα παράνομα παρκαρισμένα έχει η οδός Κασσάνδρου.



«Υπό επιτήρηση» η Λεωφόρος Στρατού

Ερωτηθείς σχετικά για τις παρεμβάσεις στα πασαλάκια της Λεωφόρου Στρατού, ο κ. Δαγκλής τόνισε πως πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα ασφαλτόστρωσης και ύδρευσης στο σημείο και μετά να επανατοποθετηθούν οι οριοδείκτες.

«Αυτός είναι ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής» σημείωσε και πρόσθεσε πως «εάν δουν οι συγκοινωνιολόγοι ότι πάει καλά χωρίς τα πασαλάκια, ενδεχομένως να μην τα ξαναβάλουμε». «Η τοποθέτηση είχε στρεβλώσεις σε αυτό το σημείο και προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν πρέπει να επανατοποθετηθούν με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο» κατέληξε ο κ. Δαγκλής, «δεν θα χρειάζονταν τα πασαλάκια αν ο κόσμος τηρούσε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Μακάρι να πειθαρχεί ο κόσμος για να μην βάζουμε πασαλάκια».