Skip to main content

Λιγότερη αναμονή για πιστοποιητικά στο δήμο

Συρρικνώνεται η αναμονή των πολιτών για την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών στην υπηρεσία δημοτολογίων του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς η παροχή υπηρεσιών του δήμου γίνεται πλέον ηλεκτρονικά μέσω ειδικών
Συρρικνώνεται η αναμονή των πολιτών για την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών στην υπηρεσία δημοτολογίων του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς η παροχή υπηρεσιών του δήμου γίνεται πλέον ηλεκτρονικά μέσω ειδικών προγραμμάτων προς όφελος των δημοτών.

«Η ηλεκτρονική αναβάθμιση του Δημοτολογίου με on- line υπηρεσίες έχει επιφέρει τη μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου  δυναμικού και πολύ μεγάλη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Β. Παπαγεωργόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ενώ ο απαιτούμενος χρόνος για έκδοση πιστοποιητικού στην υπηρεσία «Εγγραφή στο δημοτολόγιο-Μεταδημοτεύσεις-Μεταβολές» ήταν 45 ημέρες, με το νέο σύστημα χρειάζονται μόνο 10 ημέρες.

Για την έκδοση πιστοποιητικών στην υπηρεσία «Γεννήσεως- Οικογενειακής Κατάστασης» χρειαζόταν 1 - 2 λεπτά, πλέον η έκδοση πιστοποιητικού παίρνει μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Στον «Τομέα Προτοκόλλου» ο απαιτούμενος χρόνος ήταν 1 λεπτό, ενώ τώρα δεν ξεπερνάει τα 20 δευτερόλεπτα.

Στον «Τομέα Καθορισμού Ιθαγένειας Ελλήνων Ομογενών (από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ)» ο απαιτούμενος χρόνος έφτανε τις 60 ημέρες, ενώ πλέον χρειάζονται 3-5 ημέρες.

Παράλληλα, στον «Τομέα Πολιτογραφήσεων» ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση πιστοποιητικού χρειάζονταν 45-60 ημέρες τώρα χρειάζονται πλέον 30 ημέρες.

Για την εγγραφή στο δημοτολόγιο λόγω καθορισμού ιθαγένειας ομογενών (από χώρες εκτός αυτών της πρώην ΕΣΣΔ) ο απαιτούμενος χρόνος ήταν 60 ημέρες, τώρα χρειάζονται μόλις 7 ημέρες.

Η μείωση του απαιτούμενου χρόνου σε συνδυασμό με την εμπλοκή λιγότερων υπαλλήλων στην ολοκλήρωση των διοικητικών πράξεων, με ταυτόχρονη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, προσφέρει σημαντικό κέρδος στην εξοικονόμηση χρόνου και την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.