Skip to main content

Ligue 1: Οριστική διακοπή με πρωταθλήτρια την Παρί Σεν Ζερμέν

Αν η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής της γαλλικής λίγκας γίνει δεκτή τότε οι Παριζιάνοι θα αναδειχθούν πρωταθλητές - Μαρσέιγ και Ρεν στο CHL.

Την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων 1ης και 2ης κατηγορίας και την τελική κατάταξη των ομάδων με βάση το κλάσμα κερδισμένων βαθμών ανά αγώνα (καθώς δεν έχουν όλες οι ομάδες τα ίδια παιχνίδια), προτείνει η εκτελεστική επιτροπή της γαλλικής λίγκας στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει τη σχετική απόφαση στην απογευματινή του συνεδρίαση.

Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των αποφάσεων της γαλλικής κυβέρνησης, που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων -ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών- τουλάχιστον ως τον Αύγουστο.

Εφόσον η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής εγκριθεί, η Παρί Σεν Ζερμέν αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και μαζί με τη 2η Μαρσέιγ και την 3η Ρεν εξασφαλίζουν το δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου.

Στο Europa League βγαίνουν η Λιλ, η Ρεμς και η Νις, ενώ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι της κατάταξης, Αμιάν και Τουλούζ, και τις θέσεις τους στη μεγάλη κατηγορία παίρνουν η Λοριάν και η Λανς. Δεν θα υπάρξει μπαράζ ανάμεσα στον 18ο της Ligue 1 και τον 3ο της Ligue 2, όπερ σημαίνει ότι η Νιμ εξασφαλίζει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Η κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων θα μπορούσε να αλλάξει, μόνο αν αποφασιστεί η διεξαγωγή των τελικών του League Cup (Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν) και του κυπέλλου Γαλλίας (Παρί Σεν Ζερμέν-Σεντ Ετιέν).