Skip to main content

Λυκουρέζος: Η απόφαση δίνει αέρα λειτουργίας στη ΣΕΚΑΠ

Πώς σχολίασε ο δικηγόρος την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής κατά των ασφαλιστικών μέτρων

Την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής, που έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ κατά των ασφαλιστικών μέτρων είσπραξης του προστίμου - μαμούθ, συνολικού ύψους 45 -πλέον- εκατ. ευρώ, σχολίασε ο δικηγόρος της εταιρείας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Υπενθυμίζεται ότι πρόστιμο επεβλήθη στην καπνοβιομηχανία για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την αγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5, ο κ. Λυκουρέζος σημείωσε ότι «όταν κοινοποιήθηκε η επιβολή του προστίμου κάναμε ανακοπή και αίτηση αναστολής εκτέλεσης για να μπορέσει να επιβιώσει η ΣΕΚΑΠ. Μετά τη δικαίωση στα ασφαλιστικά μέτρα, βγήκε η απόφαση με την οποία αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα που θα οδηγούσαν σε παύση λειτουργίας. Η ΣΕΚΑΠ μπορεί να λειτουργήσει, πλέον, εφόσον ανεστάλη η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης».

Κληθείς να σχολιάζει εάν η ΣΕΚΑΠ θα γλυτώσει ολοκληρωτικά από την καταβολή του προστίμου, ο ίδιος υπογράμμισε πως «αυτό θα κριθεί από την αίτηση αναίρεσης που κάναμε και εκδικάζεται τον Μάιο. Εκεί θα κριθεί το θέμα ουσιαστικά. Με τη χθεσινή απόφαση, δίνεται ένας αέρας λειτουργίας στην ΣΕΚΑΠ».

Ερωτηθείς για το τι πρόκειται να γίνει εάν τελικά το πρόστιμο παραμείνει σε ισχύ, ο γνωστός δικηγόρος επισήμανε πως «αυτό θα το αποφασίσουν ο βασικός μέτοχος και τα στελέχη της εταιρείας. Πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό και η εταιρεία θα δικαιωθεί».