Skip to main content

Λίλτσης: Έκθετη η διοίκηση Δεμουρτζίδη για την απώλεια των σφραγίδων

Ερωτήματα για τις σφραγίδες που χάθηκαν στον δήμο Παύλου Μελά, λίγες ώρες πριν εκλογές έθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης.

Καθαρά πολιτικό χαρακτηρίζει το θέμα της απώλειας 80 και πλέον σφραγίδων από το δημαρχείο Παύλου Μελά λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή» Γιώργος Λίλτσης.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λίλτσης υπογράμμισε ότι είναι έκθετη η διοίκηση Δερμουτζίδη για την υπόθεση, καθώς έχουν περάσει τρεις μέρες από τις εκλογές και ακόμα δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις για την απώλεια των σφραγίδων.

Ο κ. Λίλτσης, ο οποίος στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα αναμετρηθεί με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, μίλησε για πρωτοφανές για τα ελληνικά εκλογικά δεδομένα συμβάν και κατέθεσε σειρά ερωτημάτων προς τη διοίκηση του δήμου.

«Εφόσον η διοίκηση γνώρισε από την Παρασκευή για τις σφραγίδες γιατί έκανε την καταγγελία ένα 24ωρο μετά; Γιατί δεν ενημέρωσε την αντιπολίτευση;», διερωτήθηκε ο κ. Λίλτσης.

Όπως ανέφερε, είναι ψέμα ότι οι σφραγίδες αντικαταστάθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αυτό έγινε από τους δήμους Καλαμαριάς και Κορδελιού – Ευόσμου. «Είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορεί υλικό των εκλογών, δεν γνωρίζουμε αν χρησιμοποιήθηκαν οι σφραγίδες, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε εάν εκλάπη και άλλο προεκλογικό υλικό, όπως φάκελοι», τόνισε ο κ. Κυριζίδης.  

Ο κ. Λίλτσης σημείωσε ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και πως δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. «Εάν τους χρησιμοποιήσει η διοίκηση Δεμουρτζίδη θα μας βρει απέναντί τους», σημείωσε, τονίζοντας πως είχε για το θέμα επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος καλεί τους δημότες Παύλου Μελά να αμφισβητήσουν ευθέως το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής και την εγκυρότητα των εκλογών. «Να αυξηθεί η πίεση τους απέναντι στην αλαζονική διοίκηση, να δώσει απαντήσεις και να καταλάβει ότι δεν αποφασίζει μόνη της», τόνισε.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο ίδιος και η παράταξή του δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια άλλη νομική κίνηση εκτός από την επίσκεψη που πραγματοποίησε το περασμένο βράδυ του Σαββάτου, στην Εισαγγελία.