Skip to main content

Το σχέδιο Λίλτση για την καθαριότητα στον δήμο Παύλου Μελά

Ο υποψήφιος δήμαρχος δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές και στα οραματικά έργα, που όπως θεωρούν δεν έχουν γίνει στον δήμο.

Τους άξονες του προγράμματός της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με το οποίο θα διοικήσει τον δήμο Παύλου Μελά, παρουσιάζει σε κατά τόπους συναντήσεις που πραγματοποιεί ο υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής και γιατρός, Γιώργος Λίλτσης.

Ο κ. Λίλτσης και οι στενοί του συνεργάτες δίνουν έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές του δήμου αλλά και στα οραματικά έργα, που όπως θεωρούν δεν έχουν γίνει στον δήμο.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Λίλτσης στον τομέα της καθαριότητας, καθώς πιστεύει πως η διοίκηση υστερεί σημαντικά στο κομμάτι αυτό, με τον στόχο και τα μηχανήματα της υπηρεσίας να είναι γερασμένα και παλιά.

Μάλιστα ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά εάν εκλεγεί αναμένεται να κηρύξει το 2020 σε «Έτος Καθαριότητας για τον δήμο Παύλου Μελά».

«Από την αρχή της θητείας μας, προτεραιότητα μας θα είναι η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η καθαριότητα είναι δείγμα σεβασμού και συστατικό στοιχείο πολιτισμού κάθε κοινωνίας, με συνέπειες στην εμπορική, οικονομική και τουριστική ζωή της πόλης» σχολιάζει ο κ. Λίλτσης.

Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η αναδιάρθρωση της υπηρεσίας περισυλλογής απορριμμάτων, η ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων, η πλήρης υπογειοποίηση του συστήματος συγκέντρωσης των απορριμμάτων με βυθιζόμενους κάδους νέας τεχνολογίας σε όλη την έκταση του δήμου. «Η αρχή θα γίνει άμεσα από τους κεντρικούς δρόμους, τις πλατείες και τα ευαίσθητα σημεία (π.χ σχολεία)» λέει.

Την ίδια ώρα, σχεδιάζει να υλοποιήσει πρόγραμμα επιβράβευσης για την ανακύκλωση των επαναχρησιμοποιούμενων υλικών με την καθιέρωση Κάρτας του Πολίτη, ώστε οι πολίτες πέραν του ευρύτερου οφέλους, να απολαμβάνουν και έκπτωση στα δημοτικά τους τέλη.

«Η υπογειοποίηση των κάδων προστατεύει τα ανακυκλούμενα απορρίμματα και επιτρέπει στον δήμο την αξιοποίηση τους με το τελικό όφελος να ανταποδίδεται στους πολίτες» υποστηρίζει.

Σε ότι αφορά την υλικοτεχνική αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Πρασίνου, σκοπεύει να προμηθευτεί, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκά κονδύλια, νέα σύγχρονα και ευέλικτα οχήματα για τον καθαρισμό πεζοδρομίων, πάρκων και πλατειών. «Δεν αρκεί να έχουμε ή να κατασκευάζουμε νέα πάρκα χωρίς φροντίδα για την καθαριότητα, την ευταξία, χωρίς περιποίηση του πρασίνου, με κατεστραμμένες υποδομές (παγκάκια, βρύσες κ.λπ.). Επιδίωξή μας η αντικατάσταση όλων των παγκακιών, με νέα σύγχρονα και όμορφα που θα ενισχύουν την ταυτότητα του πάρκου και της πόλης ευρύτερα» αναφέρει ο κ. Λίλτσης.

Και καταλήγει: «Φροντίζουμε και προετοιμαζόμαστε τεχνικά για την άμεση επιδιόρθωση των καταστροφών των οδοστρωμάτων (λακκούβες). Ο δήμος μας έχει ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα. Δεν μας αξίζει».