Skip to main content

Λίλτσης: Καμπάνια ενίσχυσης των επιχειρηματιών του δήμου Παύλου Μελά

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΣΘ να ενημερώσει τα μέλη που δραστηριοποιούνται στον δήμο του.

Πρωτοβουλία για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας του δήμου Παύλου Μελά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του δήμου ανέλαβε η δημοτική παράταξη "ΑΝΑΤΡΟΠΗ".

Μετά την τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Λίλτσης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη. Και με τους δυο εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου του νομού υπήρξε ταύτιση απόψεων, γόνιμος και παραγωγικός διάλογος.

Ο κ. Λίλτσης ζήτησε από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να γίνει ενημέρωση των μελών του Συλλόγου που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του δήμου Παύλου Μελά για την μείωση των δημοτικών τελών. Επίσης, τον ενημέρωσε για την καμπάνια ενίσχυσης της τοπικής αγοράς που «τρέχει» εδώ και λίγες ημέρες στο διαδίκτυο, με πρωτοβουλία της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ». Η καμπάνια περιλαμβάνει τη δημιουργία ειδικής αφίσας την οποία μπορούν να εκτυπώσουν και να αναρτήσουν οι επιχειρηματίες στα καταστήματά τους, όταν αυτά ανοίξουν.

«Στηρίζουμε τη γειτονιά μας. Στηρίζουμε τους ανθρώπους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους με τους οποίους λέμε την πρώτη καλημέρα. Εκείνους, τα παιδιά των οποίων παίζουν με τα δικά μας παιδιά. Που ξέρουμε ότι τα βγάζουν δύσκολα πέρα, που ξέρουμε ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις» δήλωσε ο κ. Λίλτσης.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» συνεχάρη τον κ. Φιλιππίδη για την πρωτοβουλία του ΕΣΘ να δημιουργήσει μια πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να «φιλοξενηθούν» όλα τα e- shops των μελών του ΕΣΘ.

Ο κ. Λίλτσης εξέφρασε την ιδέα να πραγματοποιηθούν σεμινάρια χρήσης social media και νέων μέσων τα οποία θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προς εξοικείωση, σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν εναλλακτικούς τρόπους προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λίλτσης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής. Τους ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους προέδρους του ΕΕΘ και του ΕΣΘ. Όπως είπε ο κ. Λίλτσης για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν εν μέσω κορωνοϊού, τονίζοντας πως τις ευνοϊκές ρυθμίσεις η διοίκηση με ευθύνη της δεν της επικοινώνησε όσο θα έπρεπε, για τον οδηγό στήριξης της τοπικής αγοράς αλλά και την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός σήματος ασφαλείας που θα διατεθεί ηλεκτρονικά στους καταστηματάρχες ώστε να ενημερώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους πως στο κατάστημα τηρούνται όλα τα μέτρα.

 Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του δήμου Παύλου Μελά αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω της πανδημίας. Εστίασαν στην ανάγκη να στηριχτούν οι τοπικές επιχειρήσεις.