Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΛΙΛΤΣΗΣ: ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΑΤ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ

Ο επικεφαλής της «Ανατροπής» αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στο ΑΤ Παύλου Μελά στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί με προσωπικό.

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά πραγματοποίησε κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή» δήμου Παύλου Μελά αποτελούμενο από τον επικεφαλής της Γιώργο Λίλτση και τους δημοτικούς συμβούλους Παντελή Αργυρόπουλο και Κυριάκο Τσαγκαλίδη. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης συναντήθηκαν με την διοικήτρια του τμήματος, Έλλη Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανατροπής» αναφέρθηκαν στα προβλήματα αστυνόμευσης του δήμου Παύλου Μελά, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια και φόβο στους δημότες.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Λίλτσης «εξαιτίας απουσίας προγραμματισμού υπάρχουν σημεία και γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά που είναι κακοφωτισμένα με αποτέλεσμα τα παραβατικά στοιχεία να δρουν ανενόχλητα ακόμα και μέρα μεσημέρι».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν πολίτες, ηλικιωμένοι αλλά και έφηβοι που φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε στενά και μικρά δρομάκια με την δύση του ηλίου και συμπλήρωσε ότι σχεδόν καθημερινά γίνεται αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών δυσαρεστημένων πολιτών που βλέπουν την περιουσία τους (μαγαζιά, αυτοκίνητα κτλ) να καταστρέφεται.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανατροπής» αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί με προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, καθώς η περιοχή είναι μεγάλη και το υφιστάμενο προσωπικό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, όπως επίσης και στην ανάγκη να ενισχυθεί με επιπλέον μέσα (αστυνομικά οχήματα, μηχανές κ.α.).

Σημειώνεται πως το Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά προέκυψε από τη συγχώνευση του ΑΤ και Τμημάτων Ασφαλείας Πολίχνης- Ευκαρπίας και Σταυρούπολης, πριν από τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου Αναδιάταξης – Αναδιοργάνωσης Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της αναδιάρθρωσης Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφάλειας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των χιλιάδων πολιτών του δήμου μας. Αντίστοιχη εικόνα συναντά κανείς και στους άλλους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης» είπε ο κ. Λίλτσης και δεσμεύτηκε πως ο ίδιος και η παράταξη «Ανατροπή» το επόμενο διάστημα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στους αρμοδίους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ