Skip to main content

Λίλτσης: Θέλουμε ασφαλή και ζεστά σχολεία για τους μαθητές μας

Γονείς και διευθυντής, μεταξύ άλλων ενημέρωσαν τον υποψήφιο δήμαρχο και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτήριο εξαιτίας της παλαιότητάς του.

Με τον διευθυντή αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή» και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Λίλτσης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο που φιλοξενεί καθημερινά τα παιδιά τους.

Ο κ. Λίλτσης έγινε αποδέκτης παραπόνων για το γεγονός ότι ενώ είχαν ξεκινήσει εδώ και μήνες οι εργασίες για σύνδεση του κτιρίου με την εταιρία παροχής φυσικού αερίου, δεν είχαν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα το σχολείο την περασμένη Δευτέρα να μην λειτουργήσει καθώς το κτήριο στερούνταν θέρμανσης. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης ήταν προχτές που η θερμοκρασία έπεσε αισθητά τα παιδιά να μην κάνουν μάθημα, με τους γονείς να ενημερώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για την κατάσταση.

«Δυστυχώς η προχειρότητα της διοίκησης Παύλου Μελά δεν έχει τέλος. Τώρα η διοίκηση Δεμουρτζίδη αδιαφορεί και για τους μικρούς μαθητές της περιοχής μας. Τη Δευτέρα οι δάσκαλοι ενημέρωσαν τους γονείς και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης πως δεν θα γίνουν τα μαθήματα γιατί το κτήριο δεν είχε θέρμανση. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε μετά την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Η διοίκηση θα έπρεπε να φροντίσει να εξασφαλίσει πως οι εργασίες σύνδεσης με το φυσικό αέριο θα ολοκληρωθούν εγκαίρως. Ο δήμαρχος θα έπρεπε να διασφαλίσει την τήρηση όλων των χρονοδιαγραμμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του. Πρόκειται για μια ολιγωρία της διοίκησης που δεν φρόντισε να θωρακίσει το δήμο, τα παιδιά και τους γονείς απέναντι στις όποιες καθυστερήσεις. Άλλωστε η ολιγωρία και τα “μπαλώματα” είναι χαρακτηριστικό της» σχολίασε ο κ. Λίλτσης.

Γονείς και διευθυντής, μεταξύ άλλων ενημέρωσαν τον υποψήφιο δήμαρχο και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτήριο εξαιτίας της παλαιότητάς του. Όπως είπαν υπάρχουν ρηγματώσεις και καθιζήσεις στο κτήριο και κρίνεται απαραίτητη η μελέτη στασιμότητας και φυσικά να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Παρά τις συνεχείς κρούσεις προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, δυστυχώς δεν έχουν γίνει σχετικές ενέργειες.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, ο ίδιος θα θέσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και θα ζητήσει από το σώμα να λάβει απόφαση, ώστε οι αρμόδιες τεχνικές εργασίες να βρεθούν το συντομότερο στο κτήριο και να ξεκινήσει η μελέτη. «Δεν πρέπει να παίζουμε με την ασφάλεια ανθρώπων και ειδικότερα μικρών παιδιών. Σε άλλο δήμο, σε σχολείο που επίσης αντιμετώπιζε προβλήματα πρόσφατα ένας ανεμιστήρας έπεσε και χτύπησε μια μαθήτρια. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε αντίστοιχα περιστατικά στο δήμο μας. Η διοίκηση θα πρέπει να μεριμνήσει και να γίνουν όλες οι εργασίες που θα καθιστούν το κτήριο ασφαλές για τα παιδιά και τους δασκάλους τους» υπογράμμισε ο κ. Λίλτσης.