Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΛΗΜΝΟΣ: ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΒΛΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ (ΦΩΤΟ)

Ο δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού για να φανεί αν πρόκειται για την ίδια ουσία με αυτή στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Με βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά έχει γεμίσει η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται προς το παρόν στα παράλια της Ίμβρου.

Η βλέννα που ως επιδημιολογική βόμβα έχει δημιουργήσει προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, έκανε την εμφάνιση της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα στη Λήμνο, όπως μεταδίδει το limnosfm100.gr.

Από την πλευρά του ο δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, τόσο για το αν πρόκειται για την ίδια ουσία με αυτή στη θάλασσα του Μαρμαρά όσο και για το αν η ουσία αυτή είναι βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό.Σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι μεγάλος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει  φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

Πηγή: limnosfm100.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ