Skip to main content

LINK Technologies: Από τον ΟΑΣΘ και τη Θεσσαλονίκη έως την Άπω Ανατολή

Ελληνική Τεχνολογία τώρα και στην Άπω Ανατολή, αφού η εταιρεία, που «ευθύνεται» για τις «έξυπνες στάσεις» της Θεσσαλονίκης, διαπρέπει και στην αν.Ασία

Όποιοι ζουν στη Θεσσαλονίκη και μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, έρχονται σε επαφή με τις εφαρμογές της LINK Technologies: τις «έξυπνες στάσεις» και την εφαρμογή κινητού «ΟΑΣΘ bus», με τις οποίες πληροφορούνται πότε θα περάσει το επόμενο λεωφορείο από τη στάση που βρίσκονται ή που τους ενδιαφέρει.

Έχουν ήδη περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που ο ΟΑΣΘ άρχισε να αξιοποιεί την Τηλεματική, αλλά οι περισσότεροι επιβάτες δεν γνωρίζουν ότι αυτή η εταιρεία της Θεσσαλονίκης είναι υπεύθυνη για την Τηλεματική των μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Χανιά, Ξάνθη, Χαλκίδα κ.τ.λ.), καθώς και πόλεων του εξωτερικού, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά ώστε το μέλλον της τηλεματικής να γίνει πραγματικότητα στη χώρα μας.

Περίπου οκτώ χρόνια μετά τον ΟΑΣΘ, η τεχνολογία της Link Technologies εγκαταστάθηκε και στον ΟΑΣΑ: εξακόσια οχήματα και διακόσιες έξυπνες στάσεις στον ΟΑΣΘ, δύο χιλιάδες οχήματα και χίλιες στάσεις. Επιπλέον, όλα τα ασθενοφόρα της χώρας (ΕΚΑΒ) θα διαθέτουν τηλεματική, ενώ σύγχρονες υπηρεσίες της εταιρείας έχουν εγκατασταθεί στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί την τελευταία διετία, όπως είναι η τηλεμετρία στον ηλεκτροφωτισμό, έργο που απολαμβάνουν οι κάτοικοι, η τηλεμετρία στην ύδρευση και η τηλεματική διαχείριση στόλου απορριμμάτων.

Τα πλεονεκτήματα και συνάμα τα οφέλη που έχει η χρήση των λύσεων της Link Technologies είναι πολλαπλά: οδηγούν στην καλύτερη διαχείριση του στόλου των οχημάτων, στην καλύτερη και γρηγορότερη διαχείριση των υποδομών των δήμων και βελτιώνει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων.

H Link Technologies, με γραφεία και γραμμή Παραγωγής στη Θεσσαλονίκη από το 2002, διαπρέπει στο εξωτερικό και ιδίως στην καρδιά της τεχνολογίας, την Άπω Ανατολή, με πελατολόγιο στην Ταϋλάνδη, Φιλιππίνες, Χονγκ Κονγκ, Μπανκόνγκ, Σεμπού, κ.τ.λ.

Η εταιρεία καινοτομεί και κατακτά πρώτες θέσεις, όπως το πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τηλεματικής, ενώ οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ κατέχουν εδώ και χρόνια τη δεύτερη και τρίτη θέση της κατάταξης με βάση την αξιολόγηση των χρηστών των 25 μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών πόλεων, μια θέση κάτω από το Λονδίνο, αλλά πάνω από το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και τη Μαδρίτη.

Εκτός από την έδρα και τη γραμμή παραγωγής της που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, η Link διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, το Ηοng Kong και την Αγγλία.