Skip to main content

Λινού για εμβολιασμό: Γενική υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί

Η καθηγήτρια τόνισε πως «γενική υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ουδέποτε εφαρμόστηκε στα εμβόλια αλλάυπάρχουν ευαίσθητα επαγγέλματα».

Την ανησυχία για το αν υπάρχουν δόσεις των εμβολίων άμεσα για όλους εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού εξέφρασε την ανησυχία για το αν υπάρχουν δόσεις των εμβολίων άμεσα για όλους. «Περιμένω να δω πότε αντί για 100.000 δόσεις την ημέρα, να γίνουν 150.000 και 200.000 για να προλάβουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε πως «αυτό είναι ένα μείζον θέμα πραγματικά. Αυτό που δεν έχει συζητηθεί ακόμα και ελπίζω να συζητηθεί στην Επιτροπή, είναι το γεγονός πως όταν θα έχουμε φτάσει να είναι εμβολιασμένο ένα μεγάλο ποσοστό, το 70%, τα παιδιά θα είναι ανεμβολίαστα».

«Και βεβαίως, θα πάνε στο σχολείο και δεν έχουμε πάρει μέτρα προστασίας για τα παιδιά. Και αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών στα παιδιά. Μερικά θα είναι σοβαρά μάλιστα. Λίγα αλλά σοβαρά», προσέθεσε δηλώνοντας υπέρ του εμβολιασμού τους.

Τα προνόμια των εμβολιασμένων είναι μια φυσική εξέλιξη

Όσο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, δήλωσε πως «γενική υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ουδέποτε εφαρμόστηκε. Υπάρχουν όμως, ευαίσθητα επαγγέλματα όπου θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Όπως για παράδειγμα, δεν μπορείς να είσαι χειρουργός αν δεν κάνεις εμβόλιο για την ηπατίτιδα. Θα κινδυνεύσεις εσύ ο ίδιος και θα το μεταφέρεις κιόλας».

Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού, η κ. Λινού ανέφερε ότι πρέπει να σκεφτούμε «έξω από κουτί» ενώ για τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε ότι αυτό «είναι μια φυσική εξέλιξη».