Skip to main content

Λύση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν επεκτάθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Θα υπάρξει λύση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές κατά τα πρότυπα των «capital controls» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός δεν επεκτάθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη, γνωστοποίησε τη διεύρυνση των επιχειρήσεων που θα θεωρούνται πληγείσες από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι θα συμπεριληφθούν περισσότερες επιχειρήσεις στις πληγείσες από τον κορωνοϊό, προκειμένου να πάρουν το κρατικό επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοί τους.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «έρχονται και γενναιότερα μέτρα» μετά την αναστολή της ευρωπαϊκής ρήτρας του 3% για τις οικονομίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία προσδιόρισε χρονικά τον Απρίλιο.

Σχετικά με τα μέτρα που μέχρι στιγμής έχει λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Παρ' όλα αυτά, ζήτησε σε όσους έχουν τη δυνατότητα, να συνεχίσουν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο.

«Οσοι μπορούν να πληρώσουν, όχι γιατί τους υποχρεώνουμε, αλλά γιατί νιώθουν το πατριωτικό καθήκον, ας το κάνουν» είπε χαρακτηριστικά, μιας και όπως υποστήριξε αυτό θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη μέρα.

«Δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι περίοδος που θα χαριστούν τα χρέη» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις ελλείψεις στα αντισηπτικά, ο υπουργός υποστήριξε ότι «η χώρα παράγει ημερησίως 500 με 600 χιλιάδες. Θα φτάσουμε τις 800.000 στο προσεχές διάστημα. Όμως ήταν τεράστια η ζήτηση γι' αυτό θέσαμε το πλαφόν δύο αντισηπτικά ανά άτομο». Ως εκ τούτου ζήτησε όσοι μένουν σπίτι να μην αγοράζουν αντισηπτικά και να σκέπτονται και τους συμπολίτες τους.

Σχετικά με τις μάσκες, έκανε λόγο, πώς οι εισαγωγές από το εξωτερικό «θα ομαλοποιήσουν την αγορά» την προσεχή εβδομάδα.

Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει πλήρη επάρκεια σε αιθελική αλκοόλη αλλά και στα τρόφιμα.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «με την ίδια πειθαρχία που δείχνουμε για τον ιό, πρέπει να προστατέψουμε την εθνική μας οικονομία», ενώ αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, διαβεβαίωσε ότι ήδη γίνονται έλεγχοι, λέγοντας «όποιον πιάσουμε να έχει υψηλές τιμές θα τον σκίσουμε».