Skip to main content

Λύση με κώνους στα αποκλεισμένα πεζοδρόμια της Παρασκευοπούλου (vid)

Στα σημεία όπου τα πεζοδρόμια είναι αποκλεισμένα, τοποθετήθηκαν κώνοι για να διέρχονται οι πεζοί με ασφάλεια, μετά το σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr.

Μια λύση, έστω και προσωρινή φαίνεται πως βρέθηκε για το ζήτημα των αποκλεισμένων πεζοδρομίων στην οδό Παρασκευοπούλου, μετά το ρεπορτάζ της Voria.gr.

Στο συγκεκριμένο σημείο, εξαιτίας δύο επικίνδυνων κτηρίων που υπάρχουν το ένα απέναντι στο άλλο, έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα στα πεζοδρόμια, προς αποφυγή τραυματισμού από πτώση δομικών υλικών. Έως τώρα, οι πεζοί υποχρεώνονταν να περπατούν στον οδόστρωμα, με κίνδυνο την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος

Στο σημείο, λοιπόν, τοποθετήθηκαν κώνοι επί του οδοστρώματος, ώστε να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου και να μπορούν οι πεζοί να κινηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ωστόσο, ήδη από τις πρώτες μέρες οι κώνοι φαίνεται πως δεν εμπόδισαν κάποιους οδηγούς να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο σημείο, δυσκολεύοντας και πάλι τη διέλευση των πεζών. Καθώς φαίνεται, τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές πολλές φορές δεν επαρκούν, εάν και οι πολίτες δεν δρούν με σεβασμό προς την οδική σήμανση, τον δημόσιο χώρο και τους συμπολίτες τους.