Skip to main content

Λύση με παρέμβαση του Δ. Θεσσαλονίκης στα προβλήματα με τις πληρωμές του React

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε τη σχετική δυνατότητα και πρόκειται να καταβάλει από ίδιους πόρους τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του React

Λύση στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί με τις πληρωμές των εργαζομένων και των εκμισθωτών ακινήτων του προγράμματος “React” εξασφάλισε με παρέμβασή της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, ο δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε τη σχετική δυνατότητα και πρόκειται να καταβάλει από ίδιους πόρους τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του που εργάζονται για την υλοποίηση του “React” καθώς και τα μισθώματα σε όσους νοικιάζουν ακίνητα εντός των διοικητικών του ορίων στο πλαίσιο του προγράμματος, μέχρις ότου αποδοθεί από την αρμόδια διαχειριστική αρχή η προβλεπόμενη χρηματοδότηση προς τον δήμο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο κ. Αβαρλής, η καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ οι καταβολές της μισθοδοσίας των εργαζομένων θα γίνουν στην επόμενη πληρωμή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ).

«Η αξιοπιστία, η σταθερότητα και η εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος είναι κρίσιμη παράμετρος της επιτυχίας του», υπογράμμισε ο κ. Αβαρλής. Για την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών ήταν καθοριστική η συμβολή του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του “React” εξασφαλίζονται στέγη και συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο με έμφαση σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ οι σχετικές καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν λόγω της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων διαχείρισης του προγράμματος από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στο Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.