Skip to main content

Λύση μετά από... 34 χρόνια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Άγιος Παύλος

Με τροπολογία που κατατίθεται σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ αναμένεται να επιλυθεί το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Νοσοκομείου.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Άγιος Παύλος που βρισκόταν επί χρόνια σε αμφισβήτηση λύνεται οριστικά με τροπολογία που κατατίθεται σήμερα σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νοσοκομείου βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 1984 καθώς είχε συσταθεί ως ενιαίο νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ύστερα από συγχώνευση του Α' Νοσοκομείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου ΙΚΑ Άγιος Παύλος.

Μάλιστα, στην πορεία προέκυψαν διάφορες αμφισβητήσεις σχετικά με τη μεταβίβαση από το ΙΚΑ στο νοσοκομείο του ΕΣΥ των ακινήτων και του υπόλοιπου εξοπλισμού καθώς μεταφέρθηκε το κτήριο και ο εξοπλισμός αλλά όχι και το οικόπεδο που φαινόταν επί πόσα χρόνια ότι είναι αγνώστου ιδιοκτήτη.

Σημειώνεται ότι η διοικήτρια του νοσοκομείου είχε έρθει σε επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ζητώντας την αρωγή του, προκειμένου να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που, μεταξύ άλλων, δεν επέτρεπε τόσο καιρό να γίνει και καμία εργασία στο νοσοκομείο.

Καταλυτική για την επίλυση του ζητήματος ήταν η παρέμβαση της προϊσταμένης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα έδειξε και ο Γιάννης Αμανατίδης, με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης.

Δείτε την τροπολογία εδώ.