Skip to main content

Λίστα Λαγκάρντ: Δεν μίλησε για πολιτικά πρόσωπα ο Φαλτσιάνι

Δεν αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών προσώπων, ωστόσο φέρεται να έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία τραπεζικών κινήσεων ελληνικού ενδιαφέροντος

Πολύωρη κατάθεση σε Έλληνες Εισαγγελείς στην ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι έδωσε το άλλοτε στέλεχος της μηχανογραφικής υπηρεσίας της τράπεζας HSBC Γενεύης Ερβέ Φαλτσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φαλτσιανί, φέρεται να μην αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών προσώπων, ωστόσο να έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία τραπεζικών κινήσεων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Τον άλλοτε υπάλληλο της HSBC, του οποίου η κατάθεση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την έρευνα που διενεργούν οι οικονομικοί Εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Παναγιώτης Αθανασίου, εξέτασαν ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος ως επικεφαλής του κλιμακίου που μετέβη στην γαλλική πρωτεύουσα και οι Εισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης.

Το ταξίδι των Εισαγγελέων στο Παρίσι έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, καθώς πληροφορίες θέλουν να μην έχει ενημερωθεί γι' αυτό ούτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Καταγγελίες και δημοσιεύματα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον κ. Φαλτσιανί είχε διαβιβάσει ο σημερινός υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Τα υπό διερεύνηση στοιχεία αναφέρονται στην ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία μετείχαν συγκεκριμένα πρόσωπα που διαθέτουν λογαριασμούς και καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ και βρίσκονται από καιρό στο στόχαστρο των εισαγγελικών ερευνών.

Η δράση της καταγγελλόμενης οργάνωσης αφορά την διευκόλυνση διακίνησης και απόκρυψης “μαύρων χρημάτων” που φέρεται να έχει διασυνδέσεις και απολήξεις και σε πολιτικά πρόσωπα.