Skip to main content

Λύθηκε το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η ασφαλιστική ενημερότητα ήταν και αυτή μία από τις πολλές εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετήσουμε, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα στην 32η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει πλέον ασφαλιστική ενημερότητα. Ήταν και αυτή μία από τις πολλές εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετήσουμε. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κούπκας, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος μπορεί να εισπράττει. Χαίρομαι που ένα πρόβλημα που απασχολούσε το Δήμο και τις οικονομικές υπηρεσίες εδώ και μήνες έχει πλέον λυθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με υπουργούς της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο συμφώνησαν την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη, προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ. «Μια βασική προγραμματική δέσμευση της νέας διοίκησης είναι πως θα μεριμνήσει για τις ανάγκες κάθε γειτονιάς της πόλης» τόνισε.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή κυριάρχησε το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών. «Όλοι βιώνουμε το πρόβλημα του ΟΑΣΘ, γνωρίζω την ταλαιπωρία του κόσμου. Σε κάθε συνάντηση, σε κάθε συζήτηση θέτω το θέμα του ΟΑΣΘ» επισήμανε. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του Μετρό και του Μουσείου Ολοκαυτώματος.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη. Συζητήθηκε σειρά οικονομικών θεμάτων και συγκεκριμένα με τον κ. Σταϊκούρα ζητήματα που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ και τη διαχείριση πόρων. Με τον κ. Σκυλακάκη συζητήθηκαν θέματα προϋπολογισμού όπως και οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων.