Skip to main content

Νέα εμφάνιση λιθόκερου στη Χαλκιδική - Πετάχτηκε μέσα από το νερό μπροστά σε παιδί

Όπως είπε λουόμενη στα Νέα Πλάγια το έντομο, 10 εκατοστών, πετάχτηκε μέσα από το νερό και κατατρόμαξε το μικρό της αγόρι, την ώρα που κολυμπούσε.

Ο λιθόκερος, το γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο, με το ισχυρό και επώδυνο δάγκωμα, έκανε και πάλι την εμφάνισή του στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα στα Νέα Πλάγια και στο Πολύχρονο.

Διαβάστε - Πόσο ανησυχητική είναι τελικά η εμφάνιση λιθόκερων στις ελληνικές παραλίες

Όπως είπε λουόμενη στα Νέα Πλάγια το έντομο, 10 εκατοστών, πετάχτηκε μέσα από το νερό και κατατρόμαξε το μικρό της αγόρι, την ώρα που κολυμπούσε. Το παιδί στάθηκε τυχερό, καθώς ο λιθόκερος δεν το δάγκωσε, παρά μόνο το ακούμπησε, ωστόσο, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας, πρόκειται έτσι κι αλλιώς για μία καθ’ όλα δυσάρεστη εμπειρία.

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis Belostomatidae, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης. Ο λιθόκερος είναι ένα σαρκοφάγο (θηρευτής) αμφίβιο έντομο. Απαντά συνήθως σε θερμά και τροπικά κλίματα (σπανίως στην Ελλάδα, μέχρι τα τελευταία 4-5 χρόνια), ενώ το μήκος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 12 εκατοστά.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος, δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς το εν λόγω έντομο δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο.