Skip to main content

Λύτρωσε τον ΠΑΟΚ ο Σβιντέρσκι, 2-1 τον ΠΑΣ στο φινάλε! (video)

O «Δικέφαλος» δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στους καλά στημένους Ηπειρώτες, είδε τον Ακπόμ να χάνει πέναλτι αλλά βρήκε τον τρόπο να νικήσει ξανά!

Σημαντική -έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας- νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα με 2-1 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ για την αναβληθείσα 15η αγωνιστική της Super League.

Οι Ηπειρώτες δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τον «Δικέφαλο» με τους παίκτες του να είναι άστοχοι στην τελική προσπάθεια όμως ο Κάρολ Σβιντέρσκι αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή καθώς σκόραρε στο φινάλε δίνοντας έτσι χρυσό τρίποντο στην ομάδα του.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος έχοντας 50 βαθμούς, 11 περισσότερους από τον δεύτερο Ολυμπιακό που αγωνίζεται σήμερα στις 19:30 εναντίον της ΑΕΛ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ αντίθετα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρίσκεται στην 13η θέση με μόλις 17 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ και μόλις στο 8' απείλησε με τον Γιαννούλη να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ακπόμ να πιάνει την κεφαλιά όμως ο Βελλίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 10' ο Λημνιός έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και μπήκε στην περιοχή γυρίζοντας τη μπάλα όμως ο Βελλίδης απέκρουσε με τα πόδια.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 21' έχασαν σημαντική ευκαιρία όταν ο Μπίσεσβαρ πάσαρε στον Γιαννούλη που γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Μίσιτς να σουτάρει άουτ από καλή θέση.

Ο «Δικέφαλος» κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι στο 37' έπειτα από ανατροπή του Ευαγγέλου στον Ακπόμ και ένα λεπτό αργότερα ο Πέλκας το εκτέλεσε αριστοτεχνικά στην αριστερή γωνία του Βελλίδη πετυχαίνοντας έτσι το 1-0 αλλά και το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε σημαντική ευκαιρία όταν στο 47΄ο Πέλκας έπιασε ωραίο σουτ όμως ξανά ο Βελλίδης απέκρουσε σωτήρια πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Οι Ηπειρώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 52΄καθώς ο Μπουκουβάλας βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Μάνο που βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και με λόμπα πέτυχε το 1-1. Σημειώνεται πως η φάση είναι οριακή καθώς ο Βεροιώτης στράικερ των φιλοξενουμένων φαίνεται να είναι πιο μπροστά από την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και στο 62' έχασαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν εκ νέου όταν ο Λημνιός σέντραρε ωραία από τα δεξιά προς τον αφύλακτο Μαουρίσιο που από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να αστοχήσει.

Στο 70' οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά όταν ο Γιαννούλης πάσαρε στον Ακπόμ που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Βελλίδη ενώ στο 75΄ο Άγγλος πρωταγωνίστησε ξανά καθώς παρέλαβε τη μπάλα έπειτα από γύρισμα του Σβιντέρσκι κάνοντας την προβολή αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο ίδιο λεπτό, ο πρωτοπόρος της Super League κέρδισε πέναλτι καθώς ο Λίλα ανέτρεψε τον Ακπόμ όμως ο Βρετανός στράικερ που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε ξανά από τον Βελλίδη που έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα.

Τη λύτρωση στον «Δικέφαλο» έφερε στο 87' ο Σβιντέρσκι καθώς μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί, ο Μάτος έκανε κεφαλιά πάσα προς τη μικρή περιοχή με τον Βελλίδη να μην υπολογίζει σωστά χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και τον Πολωνό φορ από κοντά να την στέλνει στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους παίκτες, το επιτελείο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74' Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59' Ζαμπά), Λημνιός (68' Σβιντέρσκι), Ακπόμ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74' Πάντελιτς), Γιάκος, Κρίζμαν (85' Παμλίδης), Μάνος.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα