Skip to main content

ΠΑΟΚ για τελικό με σούπερ Μάτος, 2-0 τον Αστέρα στην Τούμπα (video)

Ο Βραζιλιάνος μπακ αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά του μία ημέρα αργότερα δίνοντας προβάδισμα στον Δικέφαλο ενόψει του μεγάλου ματς της 11ης Μαΐου.

Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της 11ης Μαΐου πήρε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα για τη φάση των «4» του κυπέλλου Ελλάδος.

Το πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων καταφέρνοντας να βρει δίχτυα στο 17' όταν Ίνγκασον έκανε γέμισμα και ο Ζαμπά βρήκε με κεφαλιά πάσα τον Μάτος που σούταρε διαγώνια στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αθανασιάδη για να ανοίξει το σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως ο Βραζιλιάνος μπακ του «Δικεφάλου» ήταν εκτεθειμένος την ώρα που υποδέχθηκε τη μπάλα και το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισει να διατηρεί την κατοχή της μπάλας όμως οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο με στόχο το γκολ της ισοφάρισης. Σημειώνεται πως η μοναδική τους αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 89' όταν ο Ιγκλέσιας έπιασε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα, το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου τελείωσε την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε στο 90'+4' με 2η κιτρινη κάρτα ο Ιγκλέσιας για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90'+6', ο Μάτος έπιασε ένα τρομερό δεξί σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Αθανασιάδη για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (Σάχοβ 73'), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (Σβιντέρσκι 82'), Μπίσεσβαρ, Λέο Ζαμπά (Ελ Καντουρί 65'), Aκπόμ.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Ορτέγκα, Μουνάφο (Μπελόκ 83'), Τσιλιανίδης, Αραβίδης (Δουβίκας 69').

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα

 

 

Τέλος αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

-90'+6΄: Γκοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ σκόρερ ξανά τον Μάτος. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έπιασε ένα τρομερό δεξί σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Αθανασιάδη για το 2-0.

-90'+4': Αποβάλλεται για τον Αστέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιγκλέσιας. Κίτρινη κάρτα στον Καλτσά για διαμαρτυρία.

-90': Τέσσρα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για το τέλος του αγώνα.

-89': Πρώτη ευκαιρία του Αστέρα σε όλο το παιχνίδι με τον Ιγκλέσιας να πιάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

-87': Κλείνει τις αλλαγές του και ο Αστέρας, στη θέση του τραυματία Κυριακόπουλου πέρασε ο Καλτσάς.

-83': Δεύτερη αλλαγή για τον Αστέρα, στη θέση του Μουνάφο περνά ο Μπελόκ.

-82': Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ, εκτός αγώνα ο Βιεϊρίνια που αποχωρεί καταχειροκροτούμενος και αντικαθίσταται από τον Σβιντέρσκι.

-77': Πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο Αθανασιάδης σταμάτησε γύρισμα του Άκπομ πριν η μπάλα φτάσει στον Ελ Καντουρί και στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Βιεϊρίνια που σούταρε χωρίς όμως να βρει στόχο.

-73': Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, περνά ο Σάχοβ αντί του Κάνιας.

-73': Κίτρινη κάρτα στον Ελ Καντουρί για άτσαλο μαρκάρισμα στον Κυριακόπουλο.

-69': Πρώτη αλλαγή και για τον Αστέρα Τρίπολης, ο Δουβίκας αντικαθιστά τον Αραβίδη.

-66': Κίτρινη κάρτα στον Ίνγκασον.

-65': Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ο Ελ Καντουρί αντικαθιστά τον Λέο Ζαμπά.

-60': Συμπληρώθηκε μία ώρα αγώνα στην Τούμπα και ο Αστέρας δείχνει να πατά καλύτερα έχοντας κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Κίτρινη κάρτα στον Ιγκλέσιας για μαρκάρισμα στον Κάνιας.

-46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Ημίχρονο στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

-45+1': Κίτρινη κάρτα στον Κυριακόπουλο για σκληρό μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.

-45': Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

-29': Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. H μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Μίσιτς που σούταρε χωρίς να βρει στόχο.

-18': Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη για διαμαρτυρία.

-17': Γκοοολ για τον ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Μάτος. Ο Ζαμπά πάσαρε ωραία με το κεφάλι προς τον Μάτος και ο τελευταίος έστειλε με ωραίο διαγώνιο σουτ -αλλά από θέση οφσάιντ- τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Αθανασιάδη πετυχαίνοντας έτσι το 1-0.

-16': Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο ματς. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε απευθείας κόρνερ και ο Αθανασιάδης έδιωξε δύσκολα ξανά σε κόρνερ.

-1': Και ο αγώνας ξεκινά!

Συγκεκριμένα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρατάσσει τον Δικέφαλο με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Πασχαλάκης και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον και Γιαννούλης. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Μίσιτς-Κάνιας ενώ μπροστά τους βρίσκεται η επιθετική τριπλέτα των Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ-Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ακπόμ.

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Παράσχος παρατάσσει τους Αρκάδες με σύστημα 3-4-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Αθανασιάδης ενώ την τριάδα στο κέντρο της άμυνας αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βαλιέντε, Τριανταφυλλόπουλος και Πασαλίδης. Στη μεσαία γραμμή και ξεκινώντας από τα δεξιά προς τα αριστερά βρίσκονται οι Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Μουνάφο και Ορτέγκα. Τέλος την επιθετική τριπλέτα των Πελοποννήσιων αποτελούν οι Τσιλιανίδης, Αραβίδης και Κυριακόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας, Μίσιτς, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Aκπόμ.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδη, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Ορτέγκα, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Αραβίδης.

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας, μαζί θα παρακολουθήσουμε live την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος.